Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Том Ханкс в ролята на презвитериански пастир и телевизионен водещ

Main Pic
Публикувана: 21.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1870
Коментари: 0
Фред Роджърс е известен в цял свят като водещият на популярното детско шоу, Мистър Роджърс. Той оказва огромно влияние върху хиляди деца през живота си и е известен със своята доброта, мъдрост и красиво сърце. Изминаха повече от 50 години от шоуто му „Квартала на господин Роджърс“, излъчено за първи път по телевизията.
 
Сега историята на този невероятен човек е разказана в новия игрален филм „Красив ден в квартала.“ Обичаният от милиони зрители актьор, Том Ханкс влиза умело в ролята на господин Роджърс. Роджърс е изключителен християнин, ръкоположен презвитериански пастир, който влияе с поведението и предаванията си върху няколко поколения деца и юноши. 
 
През целия си живот господин Роджърс използва своето телевизионно предаване, за да помогне на децата да се справят с някоя трудна ситуация или да признаят чувствата, които им е трудно да изразят. Той иска всички да знаят, че „Понякога трябва да помолим за помощ. И това е напълно в реда на нещата."
 
Филмът проследява историята на Мистър Роджърс и връзката му с журналиста Том Джуно, изигран от Матю Рийс. Филмът е базиран на истинска история. Том е писател в криза, който е в лоши отношения с баща си, а трябва да работи върху книга, свързана с Мистър Роджърс.
 
Но когато опознава отблизо тази легендарна личност и разбира къде се коренят неговите ценности, сърцето на Том започва да се променя и впоследствие заради благостта и християнското милосърдие на Мистър Роджърс, Том също получава втори шанс. Ключовата идея на филма според Рийс е следната. Той споделя: „Мисля, че най-доброто, което можем да направим, е да покажем на хората, че всеки един от тях е скъпоценен.“
 
Според Том Ханкс, макар и никога да не споменава директно името на Бога в своите телевизионни предавания, животът и поведението на Фред Роджърс показват и доказват неговата християнска същност, и той свидетелства за Христос с всичко, което върши - с отношение на любов, смирение и щедрост.
 
„Красив ден в квартала“ тръгва в кината на 22 ноември.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg