Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Предизвикателство от редактора на „Евангелски вестник“

Main Pic
Публикувана: 21.11.2019
Автор: Петя Зарева
Прочетена: 1551
Коментари: 0
Любезни читатели,
 
Имам ли с какво да се похваля? По човешки нямам никакви основания. Аз съм безполезна слугиня и в мен не живее нищо добро. Но това, слава Богу, не е всичко. Мога да се похваля с Господа и Неговата милост. Пише ви една внучка на евангелска християнка, загубила 4 деца, но продължила да прославя „милия Господ“ до края на дните си. Предизвиква ви една дъщеря на майка, която е била гонена от дома си заради вярата си и желанието да ходи на църква, с баща, който отлагаше да приеме Христос 20 години, но все пак го направи 2 месеца преди да се пресели във вечността, макар и със метастази на коленете, но със сълзи в очите.
 
Обръща се към вас племенница на героиня на вярата, която е удържала на милиционерски тормоз и е загубила работата си като учителка, но е била възстановена само 40 дни по-късно, защото Господ е верен, истинен и праведен.
 
Пише ви съпруга на човек, който е прекарал безброй часове в мазетата на Народната милиция с грозни заплахи, без да се отрече от вярата си и макар изключен от Медицинския у-т, по Божия милост е бил върнат обратно заради петиция на чуждестранните му състуденти.
 
Обръща се към вас снахата на жена, преживяла 6 операции от рак, изписана безнадеждно, но жива и днес, 35 години по-късно заради Божията промисъл.
 
Призовава ви една жена на средна възраст, която в младостта си е била заплашвана, че няма да има образование, кариера и бъдеще, ако продължи да вярва и да ходи на църква, но е благословена с научни степени от британски университет. Същата тази безполезна слугиня се влюби в Божието слово на 15 години, посвети Му живота си на 16, а на 17 провали кариерата си в медицината с детинското решение да остави бели листове на приемния изпит по биология в Медицинска академия, но да не напише, че човекът е произлязъл от маймуната, макар и според Дарвин.
 
Пише ви майка на благословена и надарена дъщеря, която дава всичко от себе си като Младежки работник в църква на далечен остров и тъща на зет, който пише песни за прослава на Спасителя, чиито родители са били мисионери в черна Африка, рискувайки живота си.
 
Предизвиква ви сестра на вдовица без биологични деца, но в чийто дом са приети млади и стари от близо и далеч, за да вкусят от любовта на Христос и да искат да се връщат отново и отново...
 
Скъпи мои читатели,
 
Утре се навършват 4 седмици от поредното блокиране на любимия ми „Евангелски вестник“. Преди 19 месеца приех честта да служа в него без почивен ден и до днес продължавам да считам, че това е висша привилегия, поверена ми от моя Небесен Баща. Това ценно издание има човешки собственик/управител, който продължава да е верен, въпреки всички трудности (само той си знае какво му струва). Убедена съм, че то съществува, защото Бог благоволява в него.
 
За изминалите 19 месеца нито за ден публикациите на „ЕВ“ не спряха, независимо дали беше събота или неделя, национален или църковен празник. Всеки от вас можеше да посети нашата страница във ФБ и там да прочете новина от България или света, да се възхити на нечия красива творба или да бъде предизвикан да се моли за братя и сестри.
 
За мен лично това е означавало 576 дни, в които независимо дали прекарвам дълги часове, пътувайки в някой автобус, самолет или кола за София, Варна, Сливен, Казанлък, Лондон или Атина, без значение дали съм с температура от 39 градуса, дали имам кризи, дали пия по 5 хапчета на ден или чакам пред спешното отделение на някоя болница, вие сте получавали своите статии. Правела съм го не от дълг към собственика на „ЕВ“, който винаги е бил толерантен, коректен и великодушен към мен, о, не! Моята длъжност е към Царя на царете, защото в моето съзнание ТОЙ е реалният притежател на това издание.
 
И така, време е за ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО!
 
Ако очаквате, че ще ви моля да протестирате срещу администраторите на Фейсбук за отблокиране на „ЕВ“, грешите. Този път искам от вас нещо много по-трудно и отговорно.
 
ПРЕДИЗВИКВАМ ВИ ДА СЕ МОЛИТЕ за процъфтяването на „ЕВ“, така че всеки, който се докосне до него и попадне на ФБ страницата или отвори оригиналния сайт евангелскивестник.нет, да може да бъде докоснат и развълнуван – невярващите да се покаят и да се посветят на Христос, а вярващите да пожелаят да Го познават по-добре и да растат духовно, за да радват с живота си техния Небесен Баща. Господ идва скоро. Аз ГО очаквам всеки ден.
 
МОЛЯ ВИ, специално да се застъпим за неприятелите, които да станат най-близки приятели и особено за враговете и онези, които ни ненавиждат, блокират и мразят, да се превърнат в най-ревностни последователи.
 
Скъпи приятели, предстои месецът на най-красивите празници. Вече съм го планирала с голяма любов. За вас ще пишат по предварително зададени от мен теми и заглавия надарени, ерудирани, талантливи, емоционални, изключителни българи – 21 на брой. Заради вас те ще отделят от скъпоценното време в забързания си график, за да прочетете вие нещо специално, дълбоко и вълнуващо, така че празниците да са още по-тържествени и пъстри. Отсега благодаря на хората, които неизменно ме подкрепят и пишат по моя молба. Зная, че Господ вече ги възнаграждава за труда им, макар че отстрани се вижда точно обратното – читателите намаляват, защото ги мързи да отворят сайта, където реално да прочетат ценните статии.
 
Завършвам с това, с което започнах. В мен няма нищо добро и аз съм безполезна слугиня, но служа на Царя на царете, Господаря на вселената, Изкупителя на света, Небесния Баща, Който ми е дал вечни и безценни обещания. Сигурно за изминалите 19 месеца много пъти съм ви разочаровала, смятали сте, че съм субективна и сте искали да прочетете нещо различно от подбраното от мен. Съгласна съм. Човек съм. Греша.
 
НО ще продължа с молитва да се стремя към прицелната точка, небесното призвание, поверено ми от БАЩАТА, знаейки, че никоя адова сила няма да надделее над Христовата църква, от която съм част.
 
БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ МЕ ПРИЕМАТЕ И СТЕ ДО МЕН. БЛАГОСЛАВЯМ ВИ В СКЪПОЦЕННОТО ИМЕ НА ИДЕЩИЯ ЦАР НА СЛАВАТА, БОЖИЯ СИН, ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС, Който беше един от нас и сега може и на изкушаваните да помага, и на страдащите да състрадава...
 
Ваша Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg