Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Смисълът на малките подаръци

Main Pic
Публикувана: 22.11.2019
Автор: Светла Желязкова
Прочетена: 792
Коментари: 0
Понякога мислим, че не сме специални за никого на този свят. Но не си даваме сметка, че някой пие кафе от любимата чаша, която сме подарили. Някой слуша песен, която напомня за нас. Някой чете книга, която сме препоръчали. Някой си спомня история, която сме разказали и се усмихва. Някой в този момент обича себе си малко повече, защото сме му дали кураж. Някой се чувства по-добре, защото сме докоснали сърцето му.
 
Някой си спомня, когато сме протегнали ръка за помощ .
 
Някой си спомня молитвата, отправена с любов и мира, изпълнил сърцето.
 
Всеки ден можем да бъдем за благословение и да раздаваме подаръците които всички имаме, без да сме ги купували, защото са вложени в нас преди да се родим.
 
И освен това получихме Подаръка, съвсем незаслужено в Личността на Божият Син!
 
Най-великият подарък, Исус Христос, се роди в нашето сърце за вечен живот и спасение.
 
Този безценен подарък. Който можем да споделяме всеки ден и Той е неизчерпаем, дори се умножава !
 
О, вие, всички жадни, елате при водите и които нямате пари, елате, купете и яжте! Да, елате и купете вино и мляко без пари и без цена. Защо харчите пари за това, което не е хляб, и труда си за това, което не насища? Послушайте Ме внимателно и ще ядете доброто и душата ви ще се наслаждава на изобилието. Приклонете ухото си и елате при Мен, послушайте и душата ви ще живее. И Аз ще направя с вас Вечен завет според верните милости, обещани на Давид. Ето, дадох Го за свидетел на племената, за Княз и заповедник на племената. Ето, ще призовеш народ, когото не познаваш и народ, който не те е познавал, ще тича при теб заради Господ твоя Бог и заради Светия Израилев, защото Той те е прославил.
Търсете Го, докато може да бъде намерен!
 
Призовавайте Го, докато е близо. Нека остави безбожният пътя си и човекът на греха помислите си ,нека се обърне към Господ и Той ще се смили над него и към нашия Бог, защото Той ще прощава щедро. Защото Моите помисли не са като вашите помисли и вашите пътища не са като Моите пътища, заявява Господ. Защото, както небесата са по-високи от земята, така Моите пътища са по-високи от вашите пътища и Моите помисли от вашите помисли.
 
Защото, както слиза дъждът и снегът от небето и не се връща там, а напоява земята и я прави да ражда и да произраства, за да дава семе на сеяча и хляб на ядящия, така ще бъде словото Ми, което излиза от устата Ми няма да се върне празно при Мен, а ще извърши волята Ми и ще благоуспее в онова, за което го изпращам.
 
Защото ще излезете с радост и ще бъдете водени с мир планините и хълмовете ще запеят от радост пред вас и всички полски дървета ще пляскат с ръце. Вместо трън ще израсте елха и вместо драка ще израсте мирта. И това ще бъде на Господ за име, за вечно знамение, което няма да се изличи. Исая 55:1‭-‬13
 
Приемайки най-големия Подарък, се осмисля целият ни живот и вечността ❤️
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg