Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Камбоджа в очакване на Благата вест

Main Pic
Публикувана: 23.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 690
Коментари: 0
Сим Сомнанг израства в будистко семейство в столицата на Камбоджа, Пном Пен. През 1995, когато е на 15-годишна възраст, той е първият от семейството, който става християнин. В момента той служи сред бедните и необразованите в родния си град, и вече е ръкоположен за пастир.
 
Сомнанг е и главен организатор на фестивал с участието на Франклин Греъм, който предстои да се състои на 7-8 декември. „Време е Бог да благослови нашата земя, където живея вече почти 40 години от 1979 година досега“, казва той.
 
Тогава виетнамските сили превземат Пном Пен, само четири години след войната във Виетнам. Военната намеса на виетнамските сили води до падането на Червените хмери, брутален комунистически режим, който забранява религията.
 
Сомнанг вече е видял доказателства за Божието благословение в своята страна. Много от членовете на семейството  му са приели Исус за свой Спасител, включително неговата майка, която е станала християнка на 23 октомври.
 
Като част от подготовката на фестивала християните записват имената на хора, които все още не вярват в Христос и се ангажират да се молят за тях. Сомнанг от години се е молил за майка си. Вярващите смятат, че това е идеалният момент за Евангелието. Франклин Греъм идва точно навреме, за да сподели Благата вест с хората от Камбоджа.
 
От февруари местният екип от християни провежда молитвени митинги, обучава лидери на църквата в ученичество и е обучил повече от 2500 души как да споделят своята вяра. Хиляди деца, младежи, мъже и жени също са се молили конкретни хора (техни близки и познати) да дойдат на Фестивала и да превърнат Исус в център на техния живот.
 
Пастир Сомнанг очаква и „противопоставяне и преследване от страна на врага“,  защото той знае, че духовната работа има неприятели. Младият пастир споделя:  „Ние копнеем за Евангелието, защото то може да освободи нашия народ от бедност, потисничество и липса на надежда.“
Сомнанг е убеден, че общността му е готова да чуе Евангелието само след няколко седмици.
 
„Камбоджанците ще бъдат положително доволни да чуят и да отговорят на посланието, защото очакват надежда и благослов да се излеят в нашата общност.“
 
Камбоджанците традиционно са много духовни. Те вярват в кармата, мислейки,  че „свръхестествените сили оказват влияние върху съдбата на човек. Вярваме, че хората са готови да чуят и да приемат Христос, защото в страната цари духовен глад, както никога досега.“
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg