Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сатанист среща Христос в затвора

Main Pic
Публикувана: 26.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 833
Коментари: 0
Преди да стане пастир, добър баща и добър съпруг, Брайън е сатанист. В продължение на 33 години преди да срещне Исус, той живее с болка.
 
Брайън е жертва на физическо и емоционално насилие. Най-тъжното е, че баща му е този, който го малтретира. В резултат на това той израства с дълбока омраза в сърцето си. Тази омраза превръща Брайън в престъпник. Като младеж той е обявен за неуравновесена личност. В крайна сметка това води до наркотична зависимимост.
 
Докато животът на Брайън върви към пропастта майка му Дороти, която е сериозна християнка, никога не се предава. „Дадох всичко от себе си. Проблемите следваха един след друг. Беше много трудно, но аз не престанах да се моля за сина си с пълна вяра“, споделя тя.
 
Брайън обаче не спира да затъва. Той е доволен от начина си на живот и продължава да употребява наркотици. Малко след като родителите му се развеждат, на 18-годишна възраст той вече е в затвора. Осъден е на 10 години затвор за обири с взлом в над 200 домове. По време на престоя в затвора той е агитиран от привърженици на сатанизма и става сатанист.
 
„Призовавах в молитва всички сили на демоничното царство. Дотогава вече бях затънал дълбоко в наркотична зависимост. Виждах страх в очите на хората около мен, когато  разбираха в какво съм замесен“, припомня си Брайън.
 
Освен обирите Брайън прострелва и почти убива бившия съпруг на приятелката си. Шокиращо е, че майка му съобщава за престъплението, което води до неговия арест.
 
„В този момент реших, че нищо повече не мога да направя. Трябваше само да продължа да се моля за него. Това беше единственото нещо, което щеше да ми помогне да оцелея" – разказва през сълзи Дороти, майката на Брайън.
 
Няколко години Брайън прекарва в затвора на строг тъмничен режим. Но майка му никога не  спира да се моли за него. Когато Брайън навършва 40 години, той започва да губи надежда и не иска повече да живее така, затова се присъединява към християнска програма за справяне със зависимости, като наркотици и алкохол. Точно там, един стих от Писанията успява да промени живота му. 
 
„Започнах да осъзнавам истината в Божието слово и Бог започваше да ме променя. В Евангелието открих отговори на всичките си въпроси“, емоционално си припомня той. 
 
Скоро след като се отказва от сатанизма, Исус намира Брайън там,  в затвора, където излежава тежка присъда. Среща го в най-лошия момент и му показва любовта Си. Това е една красива среща с Исус. Всъщност Бог е верен на словото Си, че нищо не може да ни отдели от любовта Му. Божията любов никога не пропада. Независимо докъде сме стигнали по пътя към пропастта, Той винаги е загрижен за нас. Той просто чака да се обърнем отново към Него. 
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg