Петък, 21.02.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Радвайте се, праведници, в Господа; прилично е за праведните да въздават хваление." Псалм 33:1

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелски проект привлича хиляди към Христос в Германия

Main Pic
Публикувана: 28.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 391
Коментари: 0
Повече от 10 000 души са посетили инициативата, озаглавена „Живот на сцената“ в германските градове Хамбург и Дрезден. Седмицата, която има за цел споделяне на благовестието, представлява съчетание от кратки музикални клипове с евангелски послания.
 
Дали това евангелско събитие ще насочи невярващите хора към кръста на Христос? Дали то ще свърже християните с хората от местната общност или настроенията само ще се поляризират още повече? Това са съмненията, които терзаят Детлеф Пипер, християнски лидер от Хамбург, когато за първи път му е предоставена възможност за организиране на голяма евангелска кампания от нов тип.
 
Когато проектът „Живот на сцената" завършва, резултатите са следните: Повече от 6100 души са присъствали на дейностите през цялата седмица, а 240 души са взели решение да започнат нов живот с Христос. 
 
Организиран от 16 църкви в региона на Хамбург, проектът има „успех“, защото е насочен към широк кръг от хора. „Както хора с нисък социален статус в обществото, така и бизнесмени“, се събраха, за да научат за християнската вяра. „Много родители се вълнуваха да видят как децата им вземат решение да следват Исус“, добавя Пипер.
 
Евангелският проект за първи път е стартиран в Швейцария през 2014 г. и се състои от три кратки музикални клипа, които разказват истинските истории на хора, изпитали въздействието на Бога в много различни ситуации: брачна двойка, преживяла дълбока криза, млада жена, освободена от зависимост и майка на две деца с тежки заболявания.
 
Всяка вечер завършва с евангелско послание, което представя вестта за спасение, изявена в Библията. В неделя евангелизацията приключва със специално богослужение.
 
Дни преди проектът да се осъществи в Хамбург инициативата на мисията е организирана в Дрезден, като повече от 5 700 души присъстват на организираните мероприятия в периода от 28 октомври до 3 ноември. Там усилията обединяват 26 църкви от източногерманския град. 
 
Фридеман Швингер, председател на организационния комитет в Дрезден, споделя: „Тук, в източна Германия сме заобиколени от хора, които изобщо нямат връзка с вярата, църквата или християнството. Ако приемат покана за подобно събитие, това вече е голяма стъпка. Много съм развълнуван, че толкова много хора осъзнаха през тези вечери, че е настъпил моментът да предадат живота си на Исус и да дойдат при неговия Кръст, за да получат спасение.“
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg