Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво трябва да знаят родителите за „Замръзналото кралство“ 2?

Main Pic
Публикувана: 02.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 927
Коментари: 0
По екраните тръгна продължението на детския филм „Замръзналото кралство“, което разказва историята на две сестри – Елза и Анна. Елза е смела и състрадателна кралица, която винаги е била малко по-различна от другите.
 
Като дете тя може да създава лед с едно движение на ръката си. Нейните сили понякога предизвикват злополуки, но в крайна сметка тя се научава да контролира магическите си способности и особено след като е коронована за кралица на Арендел. Впоследствие Елза научава, че Любовта е тайната да държи силите си под контрол.
 
Какво трябва да знаят родителите за втората част на „Замръзналото кралство“?
 
„Замръзналото кралство“ 2 е малко по-мрачен от първия филм от 2013 година. Втората част на филма разкрива произхода на магическите сили на Елза. Той внушава идеята, че всички същества имат душа или дух. В началната сцена се вижда как бащата на Елза и Анна им казва за омагьосана гора на север, която „е защитена от най-мощните духове - тези на въздуха, огъня, водата и земята.“ Но след войната, гората е била покрита от силна мъгла и вече никой не може да влиза в нея. 
 
Продълженията обикновено на са толкова добри, колкото първите части на оригинала. „Замръзналото кралство“ 2 попада в тази категория филми. Музиката е забавна, но не толкова въздействаща.  Сюжетът е интересен, но твърде сложен за детски филм. Липсата на отрицателен герой в историята - наистина няма такъв – прави филмът много по-различен от останалите филми за деца.
 
Филмът има много приятни моменти. Елза, Анна, Кристоф и Олаф участват в забавна и весела игра на  разгадаване на думи. Олаф е най-добър в играта, докато Елза, не успява да се справи без магическите си сили. Кристоф се опитва да предложи брак на Анна многократно по време на филма, но всеки път е спиран от случайността или от неподходящия си избор на думи. И въпреки че музиката може да не е шедьовър, тя все пак е приятна и дори вдъхновяваща. 
 
Филмите „Замръзналото кралство“ разказват за споровете и безусловната любов между две сестри. Втората част на филма продължава да развива тази тема. Елза би направила всичко, за да защити сестра си. Анна, въпреки липсата на магически сили, също иска да се грижи за сестра си. Те се жертват една за друга. С други думи, те ни показват как трябва да изглежда любовта между братята и сестрите в реалния свят.
 
Във филма няма груб език или неприлични сцени, ако не се броят една или две целувки между Кристоф и Анна. Но има няколко смущаващи и страшни моменти, които могат да изплашат чувствителните или по- малките деца. 
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg