Събота, 23.01.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение;" Филипяни 4:6

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бежанци, приели Христос, лишавани от помощ

Main Pic
Публикувана: 06.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1715
Коментари: 0
Сирийски бежанци са заявили пред християнската медия CBN News, че са били отпратени и не са получили помощ от Американската агенция за бежанци на ООН - от мюсюлмански служители на ООН в Йордания.
 
Един от бежанците, Хасан, сириец, който е приел християнството, е съобщил на репортер на CBN News в телефонно обаждане, че служителите на ООН от мюсюлманския лагер „знаеха, че сме били мюсюлмани и сме станали християни и се отнесоха към нас презрително и с подигравки. Не пожелаха да ни допуснат в офиса. Пренебрегнаха молбата ни за помощ.“ 
 
Хасан и семейството му вече се крият, страхувайки се, че ще бъдат арестувани от йорданската полиция или дори убити. 
 
Приемането на християнството е тежко престъпление в Йордания. Това е ярък пример на дискриминация от страна на Агенцията на ООН срещу християните. 
 
Въпреки че десетки хиляди сирийски мюсюлмански военни бежанци са се преместили да живеят в Съединените щати и Великобритания, само малка част от тях са християни.
 
Християнските бежанци, които успяват да стигнат до западните страни, все по-често биват депортирани обратно към мюсюлманските страни, без да се вземе предвид опасността, пред която са изправени.
 
Шведският адвокат Габриел Донър, който представлява търсещите убежище християни, казва, че Швеция депортира до една трета от християнските бежанци обратно в мюсюлманските държави, където е вероятно да бъдат затворени или убити.
 
Един от онези християнски бежанци, които сега са изправени пред предстояща депортация, е Иман Амир-Оуранг от Иран, намиращ се с Швеция с членове на неговата църква. Той казва, че шведските служители не се интересуват от доказателствата за неговата християнска вяра.
 
Президентът Тръмп е заявил пред CBN News през 2017 г., че на християнските бежанци ще бъде даден приоритет. Но мюсюлманските правителства официално класифицират християните като заплаха за сигурността, което води до отхвърляне на молбите им за убежище в западните страни.
 
Програмата за бежанците на ООН все още не е отговорилa на искането на CBN News за отговори по този проблем.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg