Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Президентът Тръмп с реч за Рождество и кръста

Main Pic
Публикувана: 07.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2204
Коментари: 0
На 6 декември, във Вашингтон, американският президент Доналд Тръмп, придружен от първата дама Мелания Тръмп, се обърна към голямото множество, събрано по традиция за запалването на светлините на коледното дърво в столицата на САЩ. В своята реч президентът направи връзка между скромното раждане на Христос и Неговата мисия на кръста.
 
По-долу споделяме превод на неговата кратка реч.
 
Тръмп заяви: „През 1923 г., президентът Келвин Кулидж запалва светлините на първото национално коледно дърво. По-късно през същата онази нощ, християни с афро-американски произход провеждат  богослужение на открито и по време на службата паметникът на Вашингтон е осветен с красив кръст, което е мощно напомняне за значението на Рождество Христово.“
 
Преди повече от 2000 години, една блестяща звезда изгря на изток. Мъдреци пътуваха отдалеч и ръководени от звездата, намериха святото семейство на Младенеца с Мария и Йосиф във Витлеем.
 
Както ни казва Библията, когато мъдреците дойдоха в къщата и видяха малкото дете с майка му Мария, те паднаха и Му се поклониха. 
Християните днес са благодарни, че Божият Син дойде в света, за да спаси човечеството. Исус Христос ни вдъхновява да се обичаме един друг със сърца, пълни с щедрост и благодат.”
 
Президентът Тръмп заключи:
 
"На Рождество ние си припомняме тази вечна истина: всеки човек е любимо чедо на Бога. Като една признателна нация ние възхваляваме радостта, която имаме чрез семейството, и благословението да се радваме на свободата и чудото на Рождество Христово.“
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg