Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Двама пастири са убити в Индия, но делото им продължава

Main Pic
Публикувана: 09.12.2019
Автор: д-р Майкъл Браун
Прочетена: 2207
Коментари: 0
Може би никога не ще узнаете имената им. Но трябва да чуете техните истории. Още двама пастири са убити заради вярата си в Индия, но работата, която те започнаха, продължава.
 
Наистина е вярно, че преследването се засилва в Индия. Но евангелието не може да бъде спряно. Не чрез мафиотско насилие. Не от правителствена опозиция. Не чрез сплашване. Не от кръвопролития.
 
Всред много смъртоносни предизвикателства името на Исус се прогласява. Нека ви разкажа историята.
 
Чух какво се е случило с тези млади мъже от друг пастир, който работи с тях в тясно сътрудничество. Аз бях пряко свързан и с двамата, защото лично ги ръкоположих и ги препоръчах за служение преди няколко години. 
 
Те бяха завършили библейско училище и аз говорих на тяхната церемония по дипломирането. След като се помолихме над тях, ние ги изпратихме да споделят Благата вест за Исус с погиващите, независимо от цената или последствията.
 
Всички обещаха да служат за разпространяване на евангелието, било то чрез живот или чрез смърт. Те направиха това в духа на думите на Павел: „Усърдно се надявам, че няма да се срамувам, но че както всякога, така и сега, ще възвелича Христос в тялото си с пълно дръзновение, независимо дали чрез живота или чрез смърт“ (Филипяни 1:20).
 
Това не бяха просто празни думи за тях. Те знаеха опасностите, присъщи на тяхната мисия. Те знаеха, че отстояването на вярата в Исус може буквално да им струва живота, както е и с милиони други по целия свят в предишните поколения.
 
За изминалите години след тяхното ръкополагане въпросните млади мъже са обиколили всяко село в областта, независимо колко недостъпно или невъзможно е било това. С риск за живота си те са занесли вестта на Исус до най-трудно достъпните колиби.
 
Насилието над християните в Индия се засилва. В случая с тези двама пастири в рамките на последната година в различни села в този племенен регион те започнаха да строят малки църковни сгради за своите събрания. В тези села въпросните сгради придобиват голямо значение, особено след като повечето хора живеят в малки къщи от типа колиби.
 
И в двата случая селяните скрояват заговор, за да нападнат тези мъже и двамата бяха убити.
 
Но това не е краят на историята. По някакъв начин строителството на църквите беше завършено след смъртта им. Вдовиците им сега се грижат за християните, които се срещат там. (За онези от вас, които имат проблем с жените в служението, справете се с това. Сигурен съм, че Господ не е разстроен от пастирското служение на тези християнски вдовици.) Що се отнася до децата им, те са обгрижвани и възпитавани в централата на мисията в главния град на около 5 часа разстояние. Там има детски дом и училище, където мисионери се грижат за сираци. Това е необходимо не само заради смъртта на въпросните пастири, но и поради постоянните заплахи за здравето на техните вдовици и децата им.
 
Нищо не е направено, за да бъдат наказани виновните, но това не е нищо необичайно за Индия. Виновните може да не получат възмездие, но загиналите млади пастири биха искали техните убийци да получат прошка и милост от Бога. Няма да се изненадам, ако в някоя от следващите години чуя, че именно тези убийци са били докоснати от Божията благодат и самите те са станали служители на благовестието, защото това е силата на Христовата любов.
 
Моля ви, молете се за християните в Индия и ги подкрепяйте с каквото можете. 
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg