Събота, 30.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нова вкаменелост служи като библейско доказателство

Main Pic
Публикувана: 10.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1454
Коментари: 0
Ново проучване, коментирано  в списанието Science Advances, показва, че  змиите може да са имали крака. Според публикация на Faithwire.com откриването на вкаменелост в Аржентина може да бъде използвано за доказване на историята от Битие, разказваща за Адам и Ева и грехопадението, свързано със змията.
 
Вкаменелостта, открита в провинция Рио Негър в Аржентина, е принадлежала на същество, наречено „Нахаш“. Според учените съществото е имало два задни крака. 
 
Според историята на „Грехопадението“, описана в книгата Битие, Адам и Ева ядат „забранения“ плод от дървото за познаване на доброто и злото. Бог осъжда змията, която изкушава Адам и Ева, казвайки: „Проклета да си сред всичкия добитък и всички диви животни! Ще пълзиш по корема си и ще ядеш прах през всичките дни на живота си.“
 
Учени и библейски изследователи отдавна дебатират идеята дали змията в Битие е създание, което преди грехопадението е имало крака. Боди Ходж, директор на Музея на сътворението, коментира следното:
 
 „Когато четем и анализираме Битие 3:13-15, няма пряка индикация, че змията е имала крака, но от проклятието, произнесено от Бога върху нея, разбираме, че ще трябва да „се влачи по корем“, което означава, че ще бъде лишена от краката си.
 
Когато четем Битие 3:1, добиваме представа, че змията вероятно е била класифицирана като „полски звяр“, което вероятно е причина полските животни също да бъдат споменати в Битие 3:14.
 
„Проблемът е, че не знаем дали змията е била сухоземно животно и / или летящо влечуго – тоест, дали се е движела с летене или е имала крака."
 
„Ако не е имала крака, какъв беше смисълът на проклятието и защо е сравнена със създания, които имат крака в Битие 3:14?“, пита Боди Ходж.
 
Независимо от всички предположения змията наистина е била сухоземно животно и е била способна да се движи в Райската градина и в полето.
 
Източник: Faith Wire
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg