Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиляди приемат Христос на фестивал с Франклин Греъм

Main Pic
Публикувана: 10.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2059
Коментари: 0
През уикенда повече от 23 000 души чуха Евангелието и 1396 взеха решение да посветят своя живот на Христос по време на двудневния фестивал на Франклин Греъм, проведен в Камбоджа -  нация, в която  98 процента от населението се определят като будисти.
 
„Знаете ли, че имате душа?“ попита п-р Греъм хората от множеството. „Един ден ще умрете, но душата ви ще продължава да живее. Душата ви ще живее в присъствието на Бога, или ще бъде отделена от Бога. Решението, което вземете тази вечер, ще определи къде душата ви ще прекара вечността.“
 
„Фестивалът на любовта в Пном Пен с Франклин Греъм” се проведе 7-8 декември в същата страна, където християнството беше почти елиминирано по време на режима на Червените хмери - геноцид през 70-те години на миналия век, който се стремеше да премахне религията и да създаде „елитна раса” в рамките на лидерство на Пол Пот.
 
Приблизително 2 милиона души са загинали, а само около 200 християни са оцелели от зверствата, според прессъобщение на християнски медии. Мисионерите избягаха от страната по време на геноцида.
 
Местните християнски лидери твърдят, че фестивалът е оказал голямо влияние всред будистите в страната. Това беше най-голямото християнско събитие, организирано досега в страната, като на него са присъствали 23 700 души, съобщава Christian Newswire.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg