Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Победа за осъдени индийски християни

Main Pic
Публикувана: 11.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 870
Коментари: 0
След като прекарват десет години зад решетките за убийство, което не са извършили, петима християни от Индия бяха оправдани и освободени,  съобщава CBN News.
 
„Това е голяма победа за истината и справедливостта в окръг Кандхамал“, заяви журналистът Анто Аккара, който през изминалите години работи усилено за освобождаването на затворниците. „Много се вълнувам“.
 
През 2008 г. групата мъже са били обвинени в убийството на виден индуистки свещеник Свами Лаксманананда Сарасвати в окръг Кандхамал. Индуистките националисти завлекли мъжете в полицейския участък с искане за справедливост, въпреки че маоисткият лидер Сабясачи Панда поел отговорност за убийството.
 
Приблизително 160 християни бяха убити вследствие на атентат, въз основа на лъжи от индуистки националисти, които обвиняват вярващите в „християнска конспирация“ в областта. Шест хиляди домове също бяха унищожени.
 
През ноември Върховният съд на Индия даде гаранция за петимата мъже, като посочи доброто им поведение като причина за тяхното освобождаване, както и фактът, че вече десет години лежат в затвора за убийство, което им е приписано.
 
Въпреки че мъжете ще трябва да отнесат делото си във Върховния съд в Одиша, те остават да живеят с надежда за победа.
 
„Това е като подарък за Рождество за тях“, казва пастир Виджаеш Лал, генерален секретар на Индийското евангелско дружество. 
 
„Много сме благодарни ... на всички, които допринесоха за осигуряването на тази първа стъпка към тяхната свобода ...“
 
Адвокатите, които се борят за освобождаването на мъжете, смятат, че политиката е основен елемент в случая на въпросните християни, тъй като националистите водят война срещу онези индийци, които не изповядват индуизма.
 
CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg