Събота, 23.01.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение;" Филипяни 4:6

OnLine
RSS Facebook Twitter

Момче, родено без мозък, удивлява всички

Main Pic
Публикувана: 13.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2120
Коментари: 0
Медиците не са предполагали, че Ноа Уол, който вече е на седем, ще оцелее дори и няколко дни. Той е роден с тежък случай на "Спина бифида", състояние, което спира развитието както на мозъка, така и на гръбначния стълб.
 
Убедени, че Уол ще се роди с необратими увреждания, лекарите призовават родителите му Шели и Роб да направят аборт.
 
„Пет пъти ни редлагаха прекратяване на бременността“, разказва Роб в документалния филм „Момчето без мозък.“
 
Независимо че лекарите определят случая като безнадежден, родителите решават да запазят бебето си - и това е едно прекрасно решение. Всъщност до тригодишна възраст мозъкът на Ноа е нараснал до 80% от нормалния размер, и той бързо започва да наваксва с всички обичайни познавателни способности.
 
Експертите са удивени. „Ноа ни изненадва всеки път. Той е забележителен “, отбеляза през 2016 г. неврохирургът Клеър Никълсън, консултант по случая на Ноа.
 
„Няма значение какво предполага статистиката“, казва тя за чудотворното възстановяване на Ноа. „Никога не можеш да знаеш какво точно ще се случи.“
 
„Когато чухме, че мозъкът му вече е почти нормален, бяхме просто удивени“, добавя Шели. „Двамата с Роб бяхме поразени, когато чухме новината. Беше като сън. Дори консултантите се разплакаха от вълнение. Всеки път, когато се видим с докторите, те просто клатят глава. Те са изумени от това, което наблюдават.“
 
Ноа продължава да се лекува. Терапията цели да развие начина, по който мозъкът изпраща сигнали до крайниците на момчето, за да може краката му да започнат да се движат.
 
Всяка година момчето раздава подаръци на персонала в детската болница Great North Hospital в Нюкасъл, Англия - медицинското заведение, в което Ноа е роден. Тъй като досега лечението му протича много добре, Ноа се надява, че не след дълго ще успее да влезе в болницата на два крака, без инвалидната си количка. Само преди няколко дни Ноа е започнал да движи единия си крак.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg