Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнин загива, спасявайки другарите си

Main Pic
Публикувана: 13.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1001
Коментари: 0

На 6 декември, около 6.30 часа сутринта въоръжен мъж влиза в класна стая във Военното училище в Пенсакола, САЩ и започва да стреля. Той успява да убие 3 млади мъже и ранява осмина. В крайна сметка той е застрелян от заместник-шерифа.

Стрелецът е идентифициран по-късно като Мохамед Алшафрани, лейтенант от армията на Саудитска Арабия. Един от тримата моряци, който загива, докато защитава другарите си, е Мохамад Самех Хейтам, 19-годишен студент от Военно-морските сили, който само преди месеци е посветил живота си на Христос и ходел редовно на църква заедно с един от своите колеги, също млад християнин.

Наставникът на Самех, Антъни Шийд, споделя мисли за загиналия моряк: "Той беше необикновен младеж. Не се задоволяваше да живее посредствено. Искаше животът му да има смисъл и цел, мечтаеше да промени света."

Командващият офицер на загиналите моряци, капитан Тим Кинсела, който е директор на Военно-морското училище, споделя следното:

"Скръбта по загубата на нашите млади студенти няма да отмине скоро. Онова, което се случи в училището дълго ще се помни. Ние скърбим заедно със семействата на загиналите и техните приятели. Моряците загинаха, докато се опитваха да спасят своите другари и показаха изключителна смелост и героизъм.

Вместо да побегнат и да се спасят, те останаха и спасиха колегите си. Ако не се бяха намесили, трагедията щеше да е много по-голяма, а последствията - още по-ужасни."

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg