Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Духа на Рождеството

Main Pic
Публикувана: 15.12.2019
Автор: Светла Желязкова
Прочетена: 1406
Коментари: 0
Къде мога да Те намеря, Господи?!
 
Сред множеството грижи на сърцето ми Твоите утешения изпълват с наслада душата ми (Псалми 94:19). 
 
Бързо се сменят сезоните, сякаш все по-кратки са и отново наближава Рождество Христово! Приготовления на подаръци, светлини, гирлянди, украси!
 
"Тиха нощ,свята нощ" пее хорът и ни донася нова Надежда! И пак така бързо отшумяват празничните дни, а моят въпрос остава: "Къде да те намеря, Господи?!"
 
Да, Ти се роди в моето сърце, просвети очите ми, за да Те виждам и познавам, но пак Те търся, Господи, за да те открия в студения забързан свят!
 
Ще се родиш ли в нечие сърце,ще откриеш ли смисъла на живота, ще бъдеш ли отговора на търсещите! 
 
И докато си задавах въпроси, си спомних за яслата там, където се роди Исус! Тъмно и влажно място, но пък топло заради животните, които спяха там! 
 
Все пак Мария и Йосиф имаха подслон и не защото стаите в хана са били заети, а защото мълвата,че заченатото в Мария е от Святия Дух бързо беше скандализирало хората! По тази причина Мария роди рожбата си в обора при животните. Ако би знаел предприемчивият собственик, Кой ще се роди, той със сигурност би предоставил топла стая. Но и това е в било в плана на Бога, да слезе до най-нищите и непретенциозни хора, и близо до овчарите на полето! 
 
Зная тази толкова скъпоценна история за Раждането на Спасителя, но въпросът ми стоеше в мен: "Къде да Те намеря, Господи?! И тогава си спомних кои са бедните и нищите по дух, кои са тези, които нямат претенции, не знаем имената им и не забелязваме лицата им! 
 
Потърсих ги и ги намерих на същото място като младенеца Исус - в тясна и задушна стая! Малки деца с живи очи, широки усмивки, но и малко тъжни, очакващи! Усетих мира, доверието, приемането, простичката чиста детска вяра и очакване. Очакване не за подаръци, а очакване за грижа, любов и прегръдки! И както мъдреците се поклониха с най-скъпи дарове, така и ние се преклонихме със сърцата си в присъствието на Рожденика! 
 
Не Го открих в просторните и красиво украсени зали, не Го открих в богатите трапези, не Го открих в многото блестящи опаковани подаръци, намерих Го отново там, където се роди преди повече от 2000 години, в жадните и очакващи своя Спасител сърца, чисти и искрени по детски!
 
Благословени празници, скъпи приятели! Да не се уморяваме да служим, докато е "ден"!
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg