Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Божията сила не е само за пастирите

Main Pic
Публикувана: 16.12.2019
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 1081
Коментари: 0
Божият Дух действа във всеки вярващ. Той не се ограничава до пастири и мисионери. Ако сте приели Исус Христос като свой личен Спасител, тогава когато Той пребивава във вас, това е същата велика сила, която възкреси Христос от мъртвите (Римляни 8:11). Светият Дух излива Своята мощ за изграждане на благочестив характер във всички, които следват Господа.
 
Плодът на Духа е наречен така, защото това е характерът и поведението, които Светият Дух произвежда в живота на вярващите. Това са качества, които не можем да генерираме постоянно самостоятелно. Най-мощното послание, което можем да предадем на околните, не е нашето свидетелство или някоя проповед; това е животът, който живеем, когато натискът и изкушенията са огромни или сме погребани под лавина от проблеми.
 
Това, което светът най-много трябва да види в тази съвременна култура, са благочестиви семейства, които се обичат един друг, бизнесмени, работещи с почтеност и пестеливост, и млади мъже и жени, които избират моралната чистота. С една дума, светът трябва да види вярващи, които са послушни.
 
Когато християните показват мир вместо тревожност или практикуват търпение, вместо да реагират с остри думи, те на практика свидетелстват за красотата на Евангелието. Ние привличаме невярващите към Христос чрез нашите думи и дела. Те могат да отхвърлят учението ни, но не могат да игнорират нашия праведен живот.
 
Най-силното евангелско послание не идва от амвона. Вие сте най-мощното свидетелство за Исус Христос, където работите, където живеете и където си почивате. Подчинете се на работата на Светия Дух и Той ще даде голяма реколта от духовни плодове в живота ви.

Източник: Cross Walk

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg