Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Каква е тайната на брак, продължил 80 години?

Main Pic
Публикувана: 17.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 922
Коментари: 0
Джон и Шарлът Хендерсън, които се срещат в колежа през 1934 г., се оженват през декември 1939 г. само пред двама свидетели, а тази година празнуват 80 години брак. Това ги прави най-старата жива семейна двойка в света.
 
Те се срещат за първи път по време на лекциите по зоология в огромна лекционна зала в Тексаския университет в Остин. Тогава Джон е на 21 години, а Шарлът - на 20. Днес те са съответно 106 и 105 години.
 
Двойката е призната за най-възрастното семейство в света със сертификат от рекордите на „Гинес“.
 
Джон, който е най-старият жив бивш футболист на UT Longhorns, разказва пред  ​​Washington Post, че във време, когато кратките годежи са били доста често срещани,  „Шарлот чака пет години, преди да реши, че наистина е готова да се омъжи за него.“
 
Каква е тайната на успешния им брак? „Умереност“, каза Джон.
 
„Живейте ден за ден“, споделя той. „Опитайте се да направите утрешния ден по-добър от днес. Бъдете благодарни за даденото ви от Бога и се възползвайте от него максимално. И не прекалявайте с нищо.“
 
„Живейте умерено - продължава той. „Не преяждайте! Не пийте! Не правете нищо, за което по-късно ще съжалявате.“
 
За хората, които се чудят дали Джон и Шарлот все още спорят след 80 години брак, Джон казва, че отговорът е „не“, въпреки че бързо добавя, че всъщност никога не са се карали. С течение на годините винаги са спазвали библейския принцип да уреждат разногласията си до края на деня и никога не си лягали с неуредени отношения.
 
Източник: Washington Post
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg