Неделя, 20.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш." Псалм 50:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съвременно чудо на Ханука!

Main Pic
Публикувана: 31.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 806
Коментари: 0
И днес стават чудеса на празника Ханука. Преди около една година войникът от IDF (Армията за защита на Израел) Нетанел Фелбер бил застрелян в главата от арабски терорист край Офра в района на Самария. При същата атака загинали двама негови колеги пехотинци. От този съдбовен ден Фелбер е бил в дълбока кома.
 
Но в петък бившият командир на младежа, Дов Липман, сподели чудесни новини за здравето на Фелбер. Той отбелязва, че след като приятелите му седнали до безжизненото тяло на младежа в болничната стая и рецитирали молитвата, известна като "Слушай, Израел", Фелбер започнал да контактува с тях за първи път след инцидента.
 
Молитвата съдържа думите от Второзаконие 6:4: "Слушай, Израел! Яхве, нашият Бог е един Господ..."
 
Липман споделя:
 
"Да, Ханука е време за чудеса и днес!
 
Приятелите на Нетанел от гимназията и армията се обединиха, за да прaзнуват Ханука заедно, като решиха да запалят свещите на празника в болничната стая на Нетанел. Когато стигнаха до молитвата "Слушай, Израел", Нетанел сложи ръка над очите си, както всички ние, когато казваме молитвата! Освен това той сякаш наистина се концентрира върху Библията, която беше поставена на масата му, и дори обръщаше страниците, сякаш чете.
 
Нетанел се усмихваше непрекъснато, докато приятелите му бяха там. Един  от приятелите седна до Нетанел, за да поговори с него. Нетанел посегна и сложи ръка около рамото на приятеля си! Когато приятелят му стана, за да си тръгне, Нетанел протегна ръка, за да го поздрави и да му благодари. Той погледна право към него.
 
Терористичната атака се случи преди година след Ханука. Свидетели сме на истинско чудо.
 
Моля, продължете да се молите за пълното възстановяване на младия Нетанел Илан бен Шайна Ципора."
 
Източник: BIN
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg