Неделя, 20.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш." Псалм 50:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ранени възрастни и деца при нападение над молитвен дом в Индия

Main Pic
Публикувана: 02.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1375
Коментари: 0

Индуистки фундаменталисти са нападнали молитвен дом в момента на неговото освещаване в индийския щат Западна Бенгалия, който е населяван предимно от индуисти. 

Местните медии съобщават, че радикално настроени представители на местната общност са организирали нападение над християнската църква, докато вярващите се били събрали за освещаване на общински център за молитва, озаглавен "Молитвен дом за Исус".

Според данни на английския вестник "Телеграф" по време на нападението са взели участие 800 индуисти, които се събрали от 28 различни села, с намерение да унищожат новия християнски център, защото се опасяват, че християните ще използват мястото, за да споделят вярата си с местните индуси, като ги обръщат към Христос.

Атакуващите били снабдени със самоделно направени бомби и първо започнали да унищожават колите на християните, намиращи се на паркинга, след което влезли в сградата и започнали да унищожават църковното имущество и да бият вярващите по най-жесток начин.

Сред ранените по време на нападението има и  деца.

Преследването на християните в Индия нараства. Според данни на Open Doors местното население счита християните за чужденци и предатели, защото са изменили на местната религия. Движени от желанието да "прочистят" страната от християните и мюсюлманите, радикално настроените индуисти не подбират средствата и често прибягват до насилие.

Източник: Christian Post

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg