Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нападение над петдесятна църква в Германия

Main Pic
Публикувана: 02.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1252
Коментари: 0

Радикална феминистка група е поела отговорност за нападението над петдесятна църква в Тюбинген, Германия. Нанесените щети са за над 40 000 евро, но пастирът на църквата е заявил, че се надява на мирно съжителство в местната общност за в бъдеще.

Нападението е извършено в нощта след 26 декември.  Нападателите са запалили първо микробуса на църковния паркинг, след което са вандализирали и църковната сграда, и конферентния център, намиращ се до нея. Районът около и пред сградата е изцапан с боя.

След като положението е овладяно, районът е почистен.

Полицията е започнала разследване по случая. До момента отговорност е поела либерална феминистка група, която има форум във социалните мрежи. 

Според местните феминистки спокойното време след празниците е било идеално за подобна атака, тъй като никой не я е очаквал. Те смятат петдесятната църква в града за "антифеминистки фактор".

Пастирът на църквата, Гуидо Каш, е заявил следното в публикация в социалните мрежи: "Ние сме шикирани от това нападение, но не сме изненадани, предвид негативното отношение към евангелските християни в Тюбинген."

Водачът на местната евангелска общност добавя: "В последните месеци сме свидетели на агресивни заплахи към евангелската църква в Тюбинген, особено от страна на представители на либералната лява партия. Това обаче няма да ни спре и няма да се откажем да прогласяваме примирителното послание на Евангелието.

Ще продължим да правим това посредством нашите седмични църковни служби, ще храним бедните в общността и ще приветстваме всеки един, който желае да присъства на нашите мероприятия. Надяваме се, че е възможно всички в Тюбинген да съжителстваме мирно и спокойно, въпреки различията ни."

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg