Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Южнокорейски пастир спасява стотици бебета

Main Pic
Публикувана: 03.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1711
Коментари: 0
Новата медийна компания Asian Boss интервюира южнокорейски пастир, известен с това, че е започнал служение в Сеул, което цели да спасява изоставени бебета. Пастир Йонг-рак Лий придобива огромна популярност извън родината си, след като преди години инсталира „кутия за бебета“ в една от стените на дома си, след като отчаяни родители започнали да оставят бебетата си на прага му.
 
Направен е документален филм за пастир Лий, който носи заглавието The Baby Box, и не след дълго християни от Съединените щати започват подобно служение за поставяне на кутии за бебета на различни места в няколко американски щати.
 
Историята на пастир Лий е невероятно завладяваща и вдъхновяваща. Служението на Baby box Korea нараства значително от момента на излизането на документалния филм The Drop Box през 2015 г.
 
Пастир Лий казва, че служението спасява 220-250 бебета годишно. Нещата са много трудни за самотните майки и тийнейджърките в Южна Корея, казва той, а кутията за бебета, е спасила живота на около 1600 деца през последните десет години. Около 60% от спасените бебета, вече са тийнейджъри. Някои от бебетата имат увреждания, някои са заченати при изнасилване или кръвосмешение, а някои са оставени в кутията за бебета поради други трудни обстоятелства.
 
Майките, които решат да не абортират децата си, а вместо това им дават живот, дори да не могат сами да ги отгледат, се възприемат като герои от пастир Лий и колегите му. „Вие сте могли да изберете да прекратите бременността, но не сте го направили и така спасявате живота на бебето. И вие сте довели бебето тук, така че искаме да ви благодарим", казва мениджърът на общността, Лим Сун Джу, когато говори за майките на изоставените бебета.
 
Пастир Лий има около 15 големи кутии, пълни с писма, изпратени от майките на изоставените бебета. От писмата им става ясно, че майките обичат децата си и искат по-добър живот за тях. Пастир Лий е успял да отгледа повече от десет от тези деца заедно със съпругата си, а останалите са настанени при семейства-осиновители. Понякога техните родители се връщат, за да ги поискат и това, според пастир Лий, се случва в 30% от случаите. Пастир Лий и неговите сътрудници предлагат консултации за родителите, които оставят децата си в кутията за бебета.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg