Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Предупреждение към родителите за новия филм на Дисни

Main Pic
Публикувана: 09.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2454
Коментари: 0
Компанията "Уолт Дисни" излиза с нов анимационен филм, разказващ за тийнейджърка, която според тях  „се озовава в демоничната сфера и се бори със силите на злото заедно със зла вещица“.
 
В този така наречен фентъзи свят главната героиня, наречена Луз, „преследва мечтата си да стане вещица, като служи като чирак на Еда (злата вещица“).
 
Филмът се нарича „Къщата на совата“ и премиерата е на 10 януари по канала на Дисни. 
 
Филмът се опитва да представи магьосничеството като положителен инструмент в борбата със злото. Родители, ако смятате, че анимационният филм „Къщата на совата“ е просто „фантазия и забавление“, помислете отново. С течение на годините Дисни отива все по-далеч и по-далеч в мрака на духовния свят, който се противопоставя на живия Бог, измисляйки програми и герои, които подмамват подрастващите към тъмния свят на злото.
 
Библията ни казва ясно, че има духовна сфера, която не е от Бога. Предупреждава ни да не участваме в магьосничеството, да не се консултираме с медиуми и спиритисти, а да призоваваме Бог за отговорите в живота ни. Исая 8:19-20 казва:
 
И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове, И до врачовете, които шепнат и мърморят, <отговорете:> Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите? Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, наистина няма зазоряване за тях.
 
Тази духовна сфера, която се противопоставя на Бога, е истинска. Демоните са истински. И тяхната цел е да заблудят нашите деца и да ги привлекат, за да бъдат уязвими за врага на душите им - Дявола, иначе известен като Сатана. Устройствата и плановете му са да унищожи нашите деца и внуци духовно, физически и емоционално. Трябва да ги предпазим да не станат плячка на този демоничен свят.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg