Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Добрата съпруга - благословение или откритие?

Main Pic
Публикувана: 11.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2079
Коментари: 0
 „Този, който намери съпруга, намира нещо добро“. Фразата идва от Притчи 18:22: „Този, който намери съпруга, намира нещо добро и придобива благоволение от Господа.“ 
 
Мъжът не може да получи нещо по-добро от добра съпруга. „Кой може да намери превъзходна съпруга? Тя е много по-ценна от бижута“ (Притчи 31:10). Трудно се намира подобна съпруга.
 
Думата превъзходна(hayil) означава „силa, способност, стойност, достойнство“. Такава жена (добра съпруга) усилва значението на всяка една от тези думи, в съчетание със страхотни умения, благороден характер и силно посвещение към Господа и нейното семейство.
 
Само Бог може да благослови един мъж с подобна съпруга. Такава добра жена е скъпоценен подарък от Господа.
 
И така, какво представлява добрата съпруга? Библията ни казва, че съпругата е помощник, партньор, добродетелна жена с Божията благодат върху нея.
 
Тя е короната със скъпоценности върху главата на съпруга ѝ. Негова любима, негова довереница, майката на неговите деца и още толкова много неща.
 
Ето поне три причини, поради които, когато един мъж намери съпруга, намира нещо добро.
 
Тя го подкрепя. Едно от най-хубавите неща на брака е да знаеш, че има кой да те подкрепи през всички перипетии, с които животът неминуемо ще те срещне. Бог не създаде Ева, за да бъде под краката му или за да бъде по-долу от него. Ева беше намислена и вдъхновена да бъде човек, който да помага на Адам. Също както подпорните греди се използват в строителството. Те държат конструкцията да не падне. Това беше конструкцията и структурата на първия брак.
 
И Господ Бог каза:Не е добре за човека да бъде сам. Ще му направя помощник, сравним с него“ (Битие 2:18). Думата помощник означава човек, който подпомага някой друг. Затова жената беше създадена, за да помага на мъжа в неговите отговорности.
 
Забележете, че Ева беше създадена, за да бъде съвместима с Адам. Думата „съвместим“ означава някой, който си съвпада с другия. Къщата си е просто къща, докато не вложите усилията, уменията и талантите, които имате, за да я превърнете в дом. Казано е, че съпругата е сърцето на дома. Това е така, защото съпругата очаква своя съпруг и своите деца, и ги посреща с обич.
 
Съпругите имат способността да внасят топлина в ежедневието. Повече от всеки друг съпругата има най-голямо въздействие върху своя съпруг относно неговото бъдеще,  децата и дома. Техните развитие, характер и бъдеще са в нейните ръце, защото тя е там, за да ги подкрепя.
 
Съпругата е насреща, когато работата на съпруга ѝ изтисква силите му. Тя е там, за да го подкрепя, когато той се изправя срещу трудни ситуации. Да му припомня за неговите способности и дарби. Да му напомня кой е той в Божиите очи.
 
Тя е там, за да го подкрепя и да му помага да постигне повече. Да обърне неговото съкрушено сърце в дръзновено. Да замени неговата несигурност с увереност.
 
Невероятно е човек да има съпруга, която уповава на Бога и подкрепя своя съпруг!
 
Източник: Cross Walk
Превод: Люба Канелова
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg