Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съпругът и неговите желания

Main Pic
Публикувана: 13.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1110
Коментари: 0

Невероятно е човек да има съпруга, която уповава на Бога и подкрепя своя съпруг! Тя му вдъхва мир и спокойствие. Когато един съпруг тръгне да се прибира у дома, то е, защото неговата съпруга се е превърнала в негов дом. Нейните думи, нейният тон, нейната усмивка, фактът, че добре знае кой е той – всичко това успокоява съпруга ѝ.

Апостол Павел ни напомня в 1 Тимотей 3:11, че „съпругите трябва да бъдат жени, достойни за уважение. Не говорещи сплетени и клюки, но, владеещи характера си и вдъхващи надежда във всичко.“ С други думи, жена, която не се е възгордяла, знае кога да говори и кога да замълчи, и знае как да стои до съпруга си с достойнство.

Мирът в семейството е резултат от доверието, което съпрузите имат помежду си. Това е спокойствието, което ги изпълва, защото могат да разчитат на своя партньор. Добродетелната съпруга кара съпруга да се чувства сигурен, задълбочава неговата любов и спомага да се задълбочи тяхното приятелство, както психически, така и физически.

Когато една съпруга знае нуждите на съпруга си, тогава разцъфтява духовната интимност. Тялото ѝ „говори“ мир, защото тя го посреща и прегръща с отворени обятия. Устните ѝ цъфтят в усмивка, а думите ѝ внасят мир и спокойствие. Когато доверието липсва в брака, подозрение и страх започват да доминират, причинявайки разклащане на взаимоотношенията. Това изпълва дома с несигурност. Една от думите за „доверие“ в Стария завет (batach), означава „доверие, което помага на човек да се притеснява по-малко“.

Вашият мъж ви се доверява, защото вие сте негова подкрепа, неговата сигурност. Когато е около вас, той е спокоен и знае, че може да свали гарда. Той знае, че е обичан и приет, защото тя знае неговите желания и ги изпълнява. Добрата съпруга посреща желанията на своя съпруг. Сега, може да си мислите, че става дума за желания, изпълними в спалнята, но, всъщност става дума за всички негови желания.

Съпругът желае да бъде уважаван. Желае съпругата му да е лоялна. Желае неговата съпруга да се грижи за неговите (техните) деца. Той желае неговата съпруга да се грижи за собственото си здраве и за това как изглежда. Той желае тя да го остави да води (като глава на семейството).

Той желае да е доволна с всичко, което той успява да снабди за своя дом. Той желае да може да се развлича със своята съпруга. Да се забавляват заедно. Да разпускат заедно. Притчи 31:10-11 ни напомня: „Кой може да намери превъзходна съпруга? Тя е много по-ценна от бижута. Съпругът ѝ уповава на нея и с нея няма да му липсва нищо. Тя му носи добро и не го наранява през всичките дни на техния живот.“

Мъжете може и да получават уважение от колегите си в работата. Със сигурност имат приятели, с които разпускат след тежък работен ден, но всичко това те копнеят да получат от своите съпруги.

Съпруги, вие наистина сте съкровища за вашите мъже. Вие сте доброто нещо в техния живот. Вие сте тяхната ценност. Когато той ви е намерил като съпруга, той е придобил благоволение от Господа. Вие сте неговото благословение! Вие сте любовта на живота му! Продължавайте да бъдете „доброто нещо“ в неговия живот. Обичайте го, усмихвайте се често, помагайте му. Хвалете се с него по-често. Бъдете неговата „подпорна греда“. Бъдете неговото „добро нещо“.

Източник: Cross Walk

Превод: Люба Канелова

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg