Вторник, 25.02.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Не мисли себе си за мъдър; Бой се от Господа и се отклонявай от всяко зло." Притчи 3:7

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато си покорен на видението

Main Pic
Публикувана: 16.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 726
Коментари: 0
Роден в затворена и сплотена еврейска общност, Кърт Шнайдер расте, без да знае нищо за Исус. Той посещава училище за изучаване на иврит. Неговата "бар мицва" (религиозен ритуал на пълнолетието, при който момчето на 13 години е приемано в еврейската общност) е отслужена в консервативна синагога.
 
Кърт расте като ортодоксален евреин, но през една лятна нощ Бог му изпраща видение. Събуден внезапно от съня си, Шнайдер вижда Исус на кръста. Лъч червена светлина свети върху главата на Исус, сякаш показва, че е Той е личност, изпратена от Бога.
 
"Въпреки че не знаех нищо за Исус ... в един миг разбрах, че Бог ми показва, че Исус е пътят към Него", разказва Шнайдер. „Това беше в един момент от живота ми, когато бях изгубен и търсех смисъл и идентичност. Точно в този момент знаех, че Бог ми разкрива отговора, който търся.“
 
Това единствено откровение е само началото на житейското пътуване за Шнайдер. В този момент той започва да вярва, че Исус Христос е Божият Син и се посвещава да служи за разпространението на християнската вяра навсякъде по света.
 
„Чрез Писанията открих, че Бог е личен Бог, който иска да бъде интимно свързан с всеки аспект от моя живот и че Неговият Син Исус Христос е живо доказателство за любовта Му към мен. Бог ми разкриваше все повече от Себе Си навсякъде, където и да се обърнех“, казва Шнайдер.
 
Кърт създава сборник с библейски размишления, наречен "Реки на Откровението". Чрез тях той цели да помогне на читателите да се приближат до Бога и да преживеят по-дълбоко откровение от Него.
 
Кърт А. Шнайдер е международен евангелизатор, който служи като равин в Световния център за разпространение на вярата в Исус, наречен "Лъвът от Юда". Той е водещ на международното телевизионно предаване "Откровение за еврейския Исус".
 
Източник: Charisma News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg