Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съживление всред терор в Иран

Main Pic
Публикувана: 19.01.2020
Автор: Рода Гейл
Прочетена: 1028
Коментари: 0
Тъй като християнските църкви са забранени в Иран, християнската общност използва интернет, за да се свърже с църкви извън Иран. Те използват Skype, за да гледат богослужения на църкви в САЩ, Германия, Канада и дори Малайзия.
 
„Основната църква е в моя дом и чрез интернет се свързвам с всички“, казва Райзал. „Ето защо моят дом е като интернет църква.“
 
Една от най-бързо развиващите се християнски църкви в света е в Иран. Наблюдава се голямо съживление в тази силно ограничена за християнството страна в Близкия Изток. По причина на терора и преследването много вярващи бягат от Иран, за да живеят безопасно и свободно като последователи на Христос.
 
Според християнски бежанец в Турция, те вече са по-свободни да споделят Евангелието на Господа и да хвалят открито Христос. Една от въпросните християнки споделя, че преживяването е като да излезеш на светлина от тъмнината.
 
„Това е като излизане от мрака в светлината. Толкова сме благодарни, че можем свободно да възхваляваме нашия Господ. Бог работи “, добавя тя. „Дори и най-силната армия на Сатана не може да смаже вярата на християните в нашата страна.“
 
Въпреки трудностите, пред които са изправени, християните имат радостта в Господа и надеждата в Исус Христос. Християни от Иран призовават християните по целия свят да се молят за тях и за мира в страната им.
 
За последната година стотици хиляди християни са приели Христос и броят им вече надхвърля 3 милиона души.
 
Източник: GOD TV
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg