Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Три християнски филма с номинации за награди „Оскар“

Main Pic
Публикувана: 22.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2279
Коментари: 0

Три филма, чието съдържание се занимава с християнските ценности или проблеми с вярата, са получили номинации за "Оскар" в различни категории. Това са "Хариет", "Красив ден в квартала" и "Пробив".

Актрисата Синтия Ериво е в ролята на Хариет Тубман, робиня, която започва да се бори за освобождаване на своите братя и сестри. Това е централната идея в драмата на Каси Лимон. Ериво спечели две номинации за "Оскар": за най-добра актриса и най-добра оригинална песен. Филмът е сниман в щата Вирджиния (САЩ) и проследява времето на Гражданската война. Той разказва истинската история на Хариет Тубман, афро-американка, която успява да се освободи от робството.

След ужасен побой в плантацията, където работи, Хариет Тубман получава видение от Бога за бъдещето си. Тя вижда свобода за нея и другите роби и решава да се вкопчи с вяра в това откровение.

Хариет става един от аболиционистите, които помагат за освобождаването на стотици роби от южните щати на САЩ, благодарение на така наречената "подземна железница". Това са маршрути и канали в тайни къщи, които позволяват на робите да бягат в северните щати. Тубман е защитник на правата на жените. Тя винаги изтъква, че се чувства „ръководена от Бога в своята мисия“.

Другите два филма с номинации за награди "Оскар" са "Пробив" и "Красив ден в квартала", за които ви информирахме през изминалата година. Можете да си припомните подробности тук и тук.

В "Красив ден в квартала" Том Ханкс е номиниран за поддържаща мъжка роля, а при филма "Пробив" номинацията е за най-добра оригинална песен.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg