Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво трябва да знаят родителите за новия филм „Дулитъл“?

Main Pic
Публикувана: 24.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1031
Коментари: 0
Филмът "Дулитъл" се основава на добре позната история, а именно според една легенда английската кралица Виктория моли д-р Дулитъл да я спаси от отравяне.
 
Английският автор Хю Джон Лофтинг (1886-1947) написва книгите „Доктор Дулитъл“, които са вдъхновили не само филма от 2020 г., но и версиите с Еди Мърфи от 1998 г. и 2001 г. (които са последвани от множество продължения, в които участват децата на Дулитъл) и филмът от 1967 г. „Доктор Дулитъл“ (който е номиниран за девет Оскара, печелейки два).
 
Версията на Лофтинг разказва за лекар, който носи висока шапка и живее в град, наречен Puddleby-on-the-Marsh. Започва да лекува хората в града, но в крайна сметка става ветеринарен лекар.
 
Най-новият филм е базиран на книгата "Пътешествията на д-р Дулитъл". "Харесвам животните повече и от най-добрите хора", казва лекарят в първата книга на Лофтинг.
 
Това е забавен филм за любителите на животните
Филмът не спечели похвалите на критиците, но за любителите на животните това е приятно пътуване, тъй като д-р Дулитъл разговаря не само с големи същества (тигри, горили и мечки), но също и с малки животинки (мравки и други насекоми).
 
Животните помагат за решаването на случая. Те помагат на Дулитъл да избяга от лошите. (Китовете дърпат ветроходния му кораб далеч от военен кораб.) Във филма има много комични ситуации. Ако го гледате с вашите деца, това ще е забавно.
 
Филмът е изпълнен с добри послания
Д-р Дулитъл е скърбящ вдовец, който иска да прекара остатъка от живота си в имението си, скрит от хората. Но когато кралицата на Англия изпраща пратеник, молейки за помощта му, Дулитъл е принуден да напусне дома си. Той е помолен от малко момче да окаже помощ на болна катерица, която случайно е застреляна по време на експедиция за лов на патици.
 
Филмът ни предлага положителни послания за намирането на радост в живота, не само след трагедия, но и в ежедневието. Дулитъл рискува живота си, за да помогне за спасяването на кралицата.
 
„Само ако помагаме на другите, можем наистина да си помогнем“, заключава разказвачът във филма.
 
Ние като християни бихме добавили, че служенето на хората е „служене на Бога“, но посланието на филма е подобно на казаното в Писанието за живота на безкористност, саможертва и смирение (Филипяни 2: 3-4).
 
Филмът насърчава грижата за животните и благородното отношение към тях, което трябва да възпитаваме у децата си от ранна възраст.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg