Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Зле ли страда някой от вас, нека се моли. Весел ли е някой, нека пее хваления." Яков 5:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Англиканската църква с изявление относно брака

Main Pic
Публикувана: 26.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2229
Коментари: 0
Англиканската църква потвърди своята традиционна позиция, че сексът е разрешен и уместен само между хетеросексуални мъж и жена, които са в свещения съюз на брака.
 
Дългогодишното правило на църквата беше включено в официално пастирско изявление във връзка с позицията относно гражданските партньорства или така нареченото "съжителстване на семейни начала", издадено тази седмица от Епископския съвет на църквата.
 
Пастирските насоки бяха подтикнати от решение на британския върховен съд, който дава възможност на хетеросексуални двойки да се ползват от  договорености за живеене на семейни начала без брак. Преди неотдавнашното решение, гражданските партньорства бяха разрешени само на еднополовите двойки.
 
Според публикация на английския вестник Guardian, пастирското изявление завършва със заключението, че въпреки законното решение „учението на Църквата за сексуална етика остава непроменено“.
 
В изявлението се отбелязва, че Англиканската църква поддържа убежденията, че „за християните бракът - това е доживотният съюз между мъж и жена, сключен с извършването на обет. Това продължава да бъде подходящият контекст за сексуална активност. В своя подход към гражданските партньорства Църквата се стреми да отстоява този стандарт.
 
Англиканската църква утвърждава стойността на приятелства и годеж между хетеросексуални двойки, които се въздържат сексуално преди брака и е готова да служи при нужда на онези християни, които съвестно решават да подредят живота си по различен начин."
 
В изявлението се добавя, че „Сексуалните отношения извън хетеросексуалния брак се считат от Църквата за нередни предвид Божията цел за човешките същества.“
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg