Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призив от Китай: Молете се за нас!

Main Pic
Публикувана: 28.01.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1116
Коментари: 0
Скъпи братя и сестри от цял свят, мир да бъде на всички вас,
 
През изминалите дни вирусът, който се разпространява в Ухан, е в центъра на мислите и живота ми. Винаги гледам новините и постоянно мисля за това как нашето семейство и църквата трябва да се справят с настъпилото бедствие.
 
Що се отнася до семейството, купихме маски и хранителни продукти и се стараем да излизаме от дома възможно най-малко. Когато излизам на публично място, нося маска, но що се отнася до останалите, съм ги оставил в ръцете на Господа.
 
По отношение на църквата, безопасността на вярващите и възможността членовете на църквата да се заразят с болестта, всички са в моите молитви. Очевидно е, че сме изправени пред поредното изпитание за нашата вяра.
 
Ситуацията е особено критична, но все пак се доверяваме на Господните обещания, че мислите Му за нас са за мир, а не на зло. Следователно християните са призовани не само да страдат с хората в този град, но ние носим отговорност да се молим за тези, които се страхуват, и да им донесем Христовия мир.
 
Първо, ние трябва да се молим Христовият мир да царува в сърцата им (Евреи 3:15). Христос вече ни е дал Своя мир, но това не означава, че няма да има бедствие и смърт, а по-скоро да имаме мир насред бедствие и смърт, защото Христос вече е победил тези неща (Йоан 14:27, 16:33 ). В противен случай ние не вярваме в Евангелието на мира (Ефесяни 6:15) и заедно със света ще се ужасяваме от бедствията и ще загубим надежда пред лицето на смъртта.
 
Защо само християните имат този мир? Поради греха хората заслужават изпитанията и скърбите, които идват върху тях. Господ казва, че нечестивите нямат мир (Исая 48:22). Всички бяхме грешници, но Христос поради вярата ни взе наказанието и ни даде Своя мир. Затова Павел пита кой може да обвини Божиите избрани. Бог е този, който ни оправдава (Римляни 8:33). Християните могат да се сблъскат със същите скърби, но такива премеждия вече не са наказание, а нова възможност да се приближим към Всемогъщия, да пречистим душите си и възможност да възвестяваме Евангелието.
 
С други думи, когато ни порази бедствие, това е само форма на Божията любов. И както Павел твърдо вярва, „кой ще ни отдели от Христовата любов? Скръб, или страдание, или преследване, или глад, или голота, или опасност, или меч? Във всички тези неща ние сме повече от победители чрез онзи, който ни обича. Защото съм сигурен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито което и да е създание  не могат да ни отделят от Божията любов чрез Христос Исус, нашия Господ” (Римляни 8: 35-39).

Въпреки смъртоносния вирус ние се надяваме на Христос и сме тук, в този град, за да възвестяваме мира и надеждата на Христос. Молете се и вие за нас!

Източник: Wuhan Pastor

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg