Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Не ограбвайте Христовото тяло!

Main Pic
Публикувана: 01.02.2020
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 1126
Коментари: 0
Всеки ден ставате от леглото, обличате се и отивате до масата, за да закусвате. Поздравявате членовете на семейството си и може би четете новините. Няколко минути по-късно отивате на работа и това сигурно ви отнема време и ви причинява стрес. В първия час, след като се събудите, тялото ви изпълнява хиляди сложни задачи, които са толкова рутинни, че остават незабелязани.
 
Нашата физиология е творение със забележителна красота и сложност. И докато определени части изглеждат по-привлекателни от други, всички са полезни. Взаимозависимата природа на тялото - тоест начинът, по който всяка част разчита на другите части, за да функционира правилно - е подходяща метафора за църквата, чийто център е Христос. Когато вярващите използват своите дарби и таланти, за да действат заедно в любов, цялото тяло функционира правилно за прослава на Бога.
 
Днес църквите обаче са пълни с хора, които се чувстват незначителни. Виждайки успешната работа на другите, те решават, че всъщност не са необходими или предполагат, че нямат „правилните“ таланти, които да дадат достоен принос. Това са лъжи от дявола. Когато неговото заблуждение успее - което става твърде често - той успява да накара още един християнин да се отдръпне от служението с надеждата, че някой друг ще свърши работата за Господа.
 
Бездействието, вместо да търсим начин да послужим на Христовото тяло, е един вид кражба: ограбвате църквата на Господа - Неговия народ - от вашия уникален принос. Вашата роля може да е малка или да остане незабелязана, но тя е жизненоважна за Исус Христос и за безпроблемното функциониране на Неговото тяло на земята.
 
Моля ви, не ограбвайте Църквата на Господ Исус Христос, която сте призовани да съграждате с дарбите и талантите ви, които ви са поверени не за ваша полза, а за взаимно насърчение и издигане, за да дойде Божието царство.
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg