Петък, 18.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И ушите ти ще слушат зад тебе слово, което, Когато се отклонявате на дясно И когато се отклонявате на ляво, Ще казва: Тоя е пътят, ходете по него." Исая 30:21

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как сеем?

Main Pic
Публикувана: 04.02.2020
Автор: Калина Касева
Прочетена: 838
Коментари: 0
"Недейте се лъга – с Бога не можеш да се подиграеш. Каквото посее човек, това и ще пожъне. Който сее в плътта си, от плътта ще пожъне тление, а който сее в Духа, от Духа ще пожъне вечен живот. Нека не се уморяваме да правим добро, защото навреме ще пожънем, стига да не се обезсърчаваме. И тъй, докато имаме време, нека правим добро на всички, а най-вече на своите по вяра" (Галатяни 6:7-9).
 
Законът за сеитбата и жътвата е ясен: това, което човек сее, точно това и ще пожъне.
 
Целият ни живот се състои в сеитба. Нашите думи са семена, нашите действия също са семена. Дори нашата пасивност или бездействие е семе.
 
Всеки ден от живота си ние сеем или в плът, или в дух. Един от начините, по които можем да сеем в духа, е да се възползваме от всяка възможност, която Бог ни дава, за да направим нещо добро на всички хора, особено на своите си по вяра.
 
Ако продължаваме да сеем в плът, използвайки дадените ни Божии ресурси само за себе си, тогава ще пожънем само тление. Ако обаче положим усилие да сеем непрекъснато в духа, тогава според Библията ще пожънем живот и мир.
 
Резултатите, които имаме днес - добри или лоши - са резултат от това, което сме посели тайно вчера.
 
Ако не харесваме резултатите, които имаме днес в живота, трябва непременно да сменим семето, което сме посели. Няма друг начин.
 
Ние жънем само това, което сме посели. И още нещо- жънем повече от това, което сме посели.
 
Словото Божие е много просто и ясно днес: да спрем да се заблуждаваме, мислейки, че ще пожънем нещо различно от това, което сме посели. Истината е, че човекът жъне само онова, което сее - любов или омраза; вяра или безверие.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg