Неделя, 20.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш." Псалм 50:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Учредяване на Международен алианс за религиозна свобода

Main Pic
Публикувана: 05.02.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1460
Коментари: 0
В резултат на сериозни международни усилия за отстояване на религиозната свобода, лидери от САЩ и няколко други страни ще се съберат в американската столица Вашингтон тази седмица за първата среща на новия Международен алианс за религиозна свобода.
 
Алиансът попада под ръководството на щатския посланик за международна религиозна свобода Сам Браунбек, както съобщава християнската медия The Christian Post.
 
„Не съм виждал такъв тип организация, която да отстоява човешките права“, казва Браунбек. „Това е първото по рода си усилие на група нации наистина да се сдобием с нов тип алианс. Той ще има за цел да организира активности за отстояване на определени човешки права и ще преследва тази цел с всички средства.
 
„Ще разгледаме нещата, върху които можем да работим колективно, за да можем резултатно да отстояваме свободата на религията по целия свят. Ние сме развълнувани от инициативата на тези страни и техния ентусиазъм."
 
Досега 17 държави са потвърдили членството си в алианса, въпреки че Браунбек се надява този брой да се увеличи. Имената на страните все още не са известни.
 
Изискванията за членство са високи, според Браунбек. Алиансът приветства държави, които са проявили силен ангажимент към религиозната свобода в своята история.
 
„Съединените щати се борят за религиозната свобода, но ние се нуждаем от други съюзници, за да осъществим намеренията си“, каза Браунбек.
 
„Хубавото е, че няма да бъдем само ние. Това ще бъде група от нации, които ще продължат да работят върху тази инициатива с общи усилия и средства." 
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg