Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво се случва, когато се молим за другите?

Main Pic
Публикувана: 04.02.2020
Автор: Памела Турбевил
Прочетена: 2277
Коментари: 0
В Езекиил 22:30 се казва, че Бог търси някой, който да застане в пролома, за да се застъпи за онези, които погиват. Когато се молим за другите и техните нужди, се случват удивителни неща.
 
1. Когато се молим, ние участваме в Божието дело.
Понякога хората ясно изразяват нуждите си. Друг път не ни казват точно за какво да се молим. Какъвто и да е случаят, когато се застъпваме в молитва за някого, ние ставаме съработници в Божието дело. Павел съветва във 2 Тимотей 2:1-6: „И така, увещавам преди всичко да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всички човеци,за царе и за всички, които са високопоставени, за да имаме тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност.Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител,Който иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината."
 
2. Когато се молим за другите, ние издигаме Исус Христос.
В книгата на Лука намираме Исус да се моли често. Той отива при Своя Отец в молитва, когато започва Своето служение. Исус се моли по време на изкушението и Той се моли за сила и подкрепа, когато приближава момента да отиде на кръста. Господ Исус Христос се оттегля насаме, за да се моли и се моли рано преди да е започнял денят или дори през цялата нощ. Той ни учи как да се молим (Лука 11:2-4). Както виждаме в Писанието, Исус се моли за всичко. Когато принасяме молби и молитва от името на другите, ние подражаваме на нашия Спасител (Филипяни 4:6-7).
 
3. Когато се молим за другите, ние споделяме техния товар.
 Във Филипяните Павел ни напомня да поставяме другите пред нашите нужди и да считаме нуждите на другите по-важни от нашите собствени. Предвид нашата греховна природа ние сме склонни да правим обратното. Първата ни мисъл е да се молим тежестта ни да бъде вдигната или заличена напълно. Смирението ни позволява да се молим сериозно за другите. А когато принасяме молитви за нуждите на другите и споделяме техния товар, нашият товар изглежда по-лек (Филипяни 2:3-4).
 
4. Когато се молим за другите, ние участваме в служението на примирението.
Павел пише във 2 Коринтяни 5, че Бог е осъществил връзката ни със Себе Си чрез Христос, а след това ни дава служение на примирение, за да помогне на другите да познаят Исус, спасението и Божията любов (2 Коринтяни 5:18). Нашият първи инструмент или оръжие е молитвата. Моленето за другите ни поставя в центъра на Божието дело, за да доведе Той всички при Себе Си. Когато се молим за другите, ние сме служители в делото на спасението, отваряйки Евангелието за неспасените в нашите молитви. Бог иска всички да бъдат спасени, а ние сме поканени да бъдем част от работата.
 
Това е добро и радва Бог нашия Спасител, Който иска всички хора да бъдат спасени и да познаят истината“  (1 Тимотей 2:3-4). 
 
Следва продължение...
 
Източник: I believe
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg