Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните в Китай смело помагат при кризата с коронавируса

Main Pic
Публикувана: 06.02.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2330
Коментари: 0
Верни на посланието на апостолите, че „трябва да слушаме Бога, а не - хората“ (Деяния 5:29), християните продължават смело да споделят Евангелието по улиците на Ухан, Китай, епицентърът на огнището на коронавируса. Онези, които открито споделят вярата си, не само се сблъскват с възможна инфекция от опасното респираторно заболяване, причинено от вируса, но също така могат да бъдат обект на преследване от страна на властите.
 
Въпреки потенциалните опасности кореспондентът на CBN News Asia Лусил Талусан съобщава, че християните в Ухан посрещат нуждите, създадени от кризата и по този начин създават възможности за споделяне на Евангелието.
 
Вярващите, често действащи нелегално, за да избегнат преследване от комунистическите власти, се възползват от необходимостта от хирургически маски. Освен че помагат да се предотврати заразяване с респираторното заболяване, причинено от коронавируса, маските също помагат да се запази самоличността на християните.
 
Талусан съобщава, че "много смела" група християни в Ухан са излезли по улиците, за да разпространяват защитните маски. Докато раздават маските, вярващите казват, че са християни и споделят любовта на Христос, за да донесат надежда за тях и техните семейства и за цял Китай ... Това наистина е голям пробив.
 
Талусан казва още, че несигурността на кризата е спомогнала да се повиши възприемчивостта на китайците за посланието на Христос.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg