Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нова археологическа находка от времето на Исус Навиев

Main Pic
Публикувана: 19.02.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1762
Коментари: 0

Библията ни казва, че народът на Израел влезе в Обещаната земя и я завладя, след като прекара 40 години, скитайки из пустинята. Нова археологическа находка, направена от еврейски учени, хвърля светлина върху живота в Ханаан в онзи древен библейски период.

Според археолозите подобно откритие се случва веднъж на 30-40 години и учените са особено въодушевени от своя успех.

За първи път в историята археолози от Еврейския университет  са намерили останки от ханаански храм в района на библейския град Лахис. В книгата Исус Навиев 10:32 се казва, "Бог предаде града в ръцете на Израел". 

Лахис е един от най-важните градове в Ханаан в периода на Бронзовата епоха. Според археолозите градът е построен в периода 1800 г. пр. Христос, а 300 години по-късно е разрушен от египтяните.

Останките от храма, намерени в града, датират от 12 век преди Христос и са намерени при разкопки в Националния еврейски парл Тел Лахис, в близост до съвременния еврейски град Кириат Гат.

Останките от храма напомнят други подобни ханаански светилища, намерени преди време в Мегидо, Наблос и Хазор. Археологическият екип е намерил и множество артефакти, в това число, керамика, бижута, оръдия на труда и др.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg