Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Служение сред мюсюлманите в Европа

Main Pic
Публикувана: 20.02.2020
Автор: Берт де Руитер
Прочетена: 1216
Коментари: 0
Какво общо имат един ирански пастир в Брюксел, афганистански пастир в Атина, турски пастир в Лондон, пакистански пастир в Бъкингамшир, ирански лидер от Великобритания, иракски пастир от Бон, алжирски пастир от Париж, иракски лидер от Холандия и сомалийски вярващ от Швеция?
 
Всички те напускат своите родни страни, за да се установят в Европа. Всички те са последователи на Христос и насочват другите към Него. Всички те са представители на новите християнски църкви, които се зараждат в Европа. Всички те са взели участие в сбирка,  организирана от Мрежата на служителите сред мюсюлманите в Европа, в периода 25-27 ноември 2019 г. в Будапеща, Унгария.
 
По време на срещата заедно обсъждахме нашето богословие, тайните, свързани със създаването на мрежи за общуване, радостта и предизвикателствата от международното общуване, както и ресурсите за споделяне на благовестието и богословското обучение. Обсъдихме и въпроса дали пастирите на имигрантските църкви трябва да бъдат назначавани и ако да, от кого?
 
Споделихме нашата обща грижа за служението, молитвените нужди и други общи теми. Зарадвахме се заедно за това, което Бог прави сред мигрантите в Европа: хората, които идват до вяра в Христос в голям брой. Формират се нови църкви, обучават се лидери, създават се нови партньорства. Разбрахме също, че има много предизвикателства. Например, как да пораснем по модела и характера на Христос като християнски лидери, разграничаващи се от култура, където лидерството е свързано със статут. Разгледахме въпроса как да помогнем на имигрантите от второ и трето поколение, които идват от християнски семейства, така че те да поддържат силно свидетелството за Христос в една светска Европа.
 
Ние се ангажираме тази сбирка да се превърне в традиционно средство за духовно израстване, стратегическо мислене и силно сътрудничество между стари европейски църкви и нови мигрантски църкви, независимо от културните, етническите, теологичните и деноминационните различия. Ние осъзнаваме, че всички сме клонки, които черпят нашето единство, жизненост и ползотворност от единствената лоза, Господ Исус Христос.
 
Източник: ЕЕА
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg