Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Луис Палау в последната глава от живота

Main Pic
Публикувана: 22.02.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1489
Коментари: 0
След 50 години, посветени на споделяне на Евангелието в 75 държави на около един милиард души, световноизвестният благовестител и мисионер Луис Палау е в последната "глава" от живота си в 4 стадий на рак на белия дроб. Но той не съжалява, че животът му е към края си.
 
Палау споделя:
 
"Единственото тъжно нещо е да оставя жена си и децата си, екипа от служители и няколко от най-добрите ми приятели. Но наистина съм готов да отида при Бога. Имам Неговия мир."
 
Пред CBN News, Палау казва още, че според него е време да отстъпи и да позволи на синовете му да поемат мантията на служението, "без да се отказвам от любовта и грижите за моите синове". "Трябва да дадем място на следващото поколение, за да служат свободно", споделя Палау, докато празнува своя 85-и рожден ден.
 
Пламъкът, който гори в очите на Палау, когато разказва за своето служение, се разгаря всеки път, когато говори за децата си, и по-специално за работата на двамата си синове Кийт и Стивън.
 
Лечението на рака е изтощително. Въпреки това Луис казва, че вижда светло бъдеще за църквата и служението, което е изградил: "Харесвам това, което виждам в новото поколение християнски водачи в САЩ, дори в Латинска Америка, в Европа. Но причината, поради която се вълнувам от екипа си и всички тези хора, е, че са благочестиви. Моите синове са мъже на средна възраст, които ходят с Бога."
 
"Те живеят за Христос. Те живеят за хората, които погиват. Така че, това ми дава надежда и вълнение за екипа от служители в нашата  мисионерска асоциация", добавя той. "Поколение след поколение продължават посветено да споделят Благата вест по целия свят."
 
Източник: Christian News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg