Неделя, 05.04.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от лукавия." Йоан 17:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пет опожарени църкви и десетки убити християни в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 26.02.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 619
Коментари: 0

Християнската медия Morning Star News, която следи за състоянието на преследваните християни в Азия и Африка, съобщава, че в петък през нощта група терористи от екстремистката групировка "Боко Харам" са нападнали село в североизточния нигерийски щат Адамава.

Те са били около сто на брой и са се появили на мотоциклети. Били са тежко въоръжени с автомати "Калашников", съпровождани от няколко камиона, натоварени с оръжие.

Терористите са подпалили поне 5 църковни сгради на различни деноминации, както и отделни офиси и домове на вярващи. Открили са огън и са убили десетки християни.

Не се цитира точния брой на загиналите, но се споменава, че те са "много". Има и отвлечени християни. Хиляди са останали без дом и са напуснали родното си място, за да се спасят от нападението.

Потвърдено е, че две от опожарените църкви са от деноминацията на Братското движение, една от тях е Англиканска, а други две са от деноминацията "Жива вяра".

Според данни на Morning Star News местните полицейски власти не са направили нищо, за да защитят мирните граждани, нито са преследвали престъпниците.

Източник: Charisma News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg