Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Израелски учени разработват ваксина срещу коронавируса

Main Pic
Публикувана: 27.02.2020
Автор: Behold Israel
Прочетена: 1796
Коментари: 0
Еврейски изследователи, които работят в северен Израел, провеждат тестове, използвайки птици, носители на коронавируса. Учените са установили, че са в състояние да излекуват птиците от болестта. Те очакват ваксината да е на пазара в рамките на два-три месеца.
 
Това се счита за пробив, защото ваксината ще може да помогне сериозно в борбата с този смъртоносен вирус, който продължава да поразява света и бързо се разпространява.
 
Изследователите се надяват на пълен успех, тъй като „генетичната структура“ на вируса в птицата е много подобна на тази в човека. Ето защо те са уверени, че могат да ползват ваксина през следващите три месеца. Това е от решаващо значение, тъй като еврейската държава е много близко до Иран, който регистрира втората най-висока смъртност в световен мащаб в резултат на вируса.
 
Според Дейвид Зигдън, главен изпълнителен директор на Института, където се правят изследвания, ваксината ще се прилага перорално. Той заяви че, „има голяма нужда от незабавно решение на човешката инфекция с коронавируса и ние работим за това непрекъснато. Решението, което разработваме срещу вируса COVID-19, се оказа ефективно и вярваме, че версията за лечение на хора може да бъде готова в рамките на 8 до 10 седмици. След това следва 90-дневен период за изпитване, за да се гарантира безопасността. Лечението, което разработихме за птици, се прилага орално, а лечението, което разработваме за хората, също ще се прилага орално.“
 
Директорът на института Дан Леванон има големи надежди, че процесът на одобрение няма да отнеме толкова дълго време, колкото обикновено. Той е уверен, че след като ваксината бъде одобрена, тя може да удари пазарите с по-бързи темпове поради бързо разпространяващия се характер на този вирус.
 
Благословение за света
След като призова Авраам, самият Бог се закле да го превърне във велик народ. Освен това Бог обеща, че Авраам и неговите потомци ще бъдат благословение за целия свят (Битие 12:1-3). Докато естеството на това обещание трябва първо да насочи вниманието ни към Исус Христос, еврейския Месия, обещанието не свършва с това. В цялата история Бог е използвал еврейския народ, за да осигурява решения при трудни обстоятелства.  В момента Израел помага на страните в Африка да овладеят нови стратегии за събиране на вода от въздуха, защото те не са в близост до първичен водоизточник! Ако осигурят достатъчно ваксина и вярват, че ще го направят, това ще бъде само още един начин, по който Бог безусловно изпълнява обещаното от Него.
 
Източник: Behold Israel
Превод: Петя Зарева
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg