Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лидерска конференция в Германия приключва по-рано заради случай на коронавирус

Main Pic
Публикувана: 01.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1869
Коментари: 0
Глобалната конференция за лидерство Willow Creek в Германия приключи ден по-рано, след като един от говорителите се оказа с положителен тест за коронавирус.
 
Тридневната конференция в Карлсруе, югозападна Германия, която тази година събра над 7 000 делегати, беше открита в четвъртък с лекции на Крейг Грошел и Даниел Стрикланд. Тя трябваше да приключи в събота.
 
Ръководството на Уилоу Крийк публикува изявление, че болният лектор, който не е посочен по име, „не е присъствал в залата“ и че няма риск за делегатите.
 
Организаторите на срещата заявиха, че са разбрали за диагнозата на обед в петък и са взели решението да прекратят по-рано като „превантивна мярка“.
 
„Бихме искали да ви информираме, че приключихме конференцията за лидерство Willow Creek 2020 в Карлсруе по-рано“, се казва в съобщението.
 
„Това е направено от съображения за безопасност. Според здравните служители, участниците никога не са били излагани на опасност. Независимо от това, решихме да прекратим това събитие като превантивна мярка, за да могат всички участници да се приберат спокойно вкъщи.“
 
В изявлението се добавя, че преди събитието лекторът е имал личен контакт с някои висши лидери, които сега се самоизолират като предпазна мярка.
 
Организацията добави: "За нас безопасността е първи приоритет. Ето защо ние предприехме тази превантивна мярка и желаем на всички безопасно пътуване до вкъщи."
 
Също в петък Световният съвет на църквите заяви, че притесненията около коронавируса са го накарали да отложи следващото си заседание на централния комитет, което бе насрочено за 18 до 24 март, заедно със заседанието на изпълнителния комитет, което трябваше да го предшества.
 
„Решението е разумно, като се вземе предвид цялата необходима информация и се оценят общите рискове за участниците“, заяви модераторът на ССЦ, д-р Агнес Абуом.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg