Неделя, 05.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Вие сте от Бога, дечица, и сте ги победили; защото Този, Който е във вас, е по-велик от онзи, който е в света." 1 Йоан 4:4

OnLine
RSS Facebook Twitter

Южна Корея затваря църкви до справяне с коронавируса

Main Pic
Публикувана: 02.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 961
Коментари: 0
Избухването на коронавируса в Южна Корея е толкова бурно, че министърът на културата е помолил църквите и други религиозни органи да спрат да се събират, докато положението не бъде овладяно.
 
Южна Корея има най-голямото огнище на епидемията освен Китай, регистрирани са 2337 случая. Само в четвъртък са обявени повече от 500 случая, съобщава националната агенция Yonhap.
 
"Този уикенд и следващият уикенд се очаква да бъдат критични за разпространението на COVID-19 и [предотвратяване] удължаване на ситуацията", е заявил министърът на културата на Южна Корея Ян-Уо в петък.
 
„Искрено моля църквите да се въздържат от всякакви религиозни служби и събирания за известно време, за да се предотвратят по-нататъшни коронавирусни инфекции и усложняване на ситуацията“, е добавил той.
 
Католическите църкви в страната масово затварят врати.
 
Църквата на пълното евангелие в Сеул, считана за най-голямата църква в света по членство (приблизително 800 000), спря обществените прояви и заяви, че ще пусне онлайн служение за своите членове, съобщи Yonhap News.
 
Църквата Myungsung в Сеул - презвитерианска конгрегация с 80 000 членове - прекрати службите, след като двама членове, включително пастирът, се оказаха с коронавирус.
 
Междувременно учените от Израелския изследователски институт MIGAL Galilee твърдят, че след няколко седмици ще имат ваксина срещу коронавируса, за което вече ви информирахме и можете да си припомните тук.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg