Понеделник, 30.03.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Разумните ще сияят със светлината на простора, както и онези, които обръщат мнозина в правда - като звездите до вечни векове." Данаил 12:3

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да разчитаме на Бога в трудно време

Main Pic
Публикувана: 05.03.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 629
Коментари: 0
Да не изпитвате Господа вашия Бог, както Го изпитвахте в Маса“ (Второзаконие 6:16).
 
Второзаконие 6 ни учи, че Бог ще се погрижи за нас и в добро, и в лошо време. Не трябва да ставаме прекалено самоуверени в изобилни времена, но трябва и търпеливо да понасяме трудните времена. Бог никога няма да ни остави. Той ще бъде до нас в трудностите ни. Невярващите нямат тази увереност в Бога, понеже полагат увереността си в земни неща.
 
Ако това, от което се нуждаем ни липсва, трябва да разчитаме на Божиите обещания. Ако нe Му се доверяваме, ние го изпитваме. Това има предвид Мойсей, когато казва: „както направихте в Маса.“ В Маса Израел се оплаквал и казвал: „Наистина ли Бог е с нас?“ (Изход 17:7).
 
Хората не вярвали на Божиите обещания, понеже Той не ги изпълнил на времето, мястото или по начина, по който те очаквали. Затова те се отказали и престанали да вярват.
 
Когато се опитваме да диктуваме на Бога мястото, времето и начина, по които Той да действа, ние го изпитваме. В същото време ние се опитваме да видим дали Той наистина е там. Когато правим това, ние поставяме ограничения на Бога и се опитваме да го накараме да прави каквото ние желаем. Това не е нищо друго освен опит да лишим Бога от Неговата божественост. Но трябва да разберем, че Бог е свободен – Той не може да бъде ограничен от никого. Той трябва да ни диктува мястото, времето и начина, по които ще действа.
 
Из книгата на Мартин Лутер, "Faith Alone",
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg