Понеделник, 30.03.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Разумните ще сияят със светлината на простора, както и онези, които обръщат мнозина в правда - като звездите до вечни векове." Данаил 12:3

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да се възпротивим на грешната природа

Main Pic
Публикувана: 07.03.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 662
Коментари: 0
Прочее, казвам: Ходете по Духа, и няма да угождавате на плътските страсти“ (Галатяни 5:16)   
 
Понякога вярващите падат и се поддават на желанията на грешната природа. Давид падна ужасно, извършвайки прелюбодейство и убийство, когато пожела Урия да умре в битка. Той даде причина на Божиите врагове да хулят Божиите хора, да се обърнат към идолите и да похулят Бога на Израел.
 
Петър също се провали ужасно, когато се отрече от Христос. Но колкото и големи да бяха тези грехове те не бяха извършени съзнателно поради презрение към Бога, а поради слабост. Освен това когато тези хора бяха изобличени, те не упорстваха в греховете си, а се покаяха.
 
Павел ни казва, че ние трябва да приемаме, наставляваме и възстановяваме такива хора (Галатяни 6:1). Така на този, който пада поради слабост няма да му бъде отказана прошка, ако отново стане и не упорства в греха си. Упорството в греха е разрушително. Тези, които не се покайват, но упорито продължават да задоволяват желанията на грешната природа, показват, че духът им е пълен с нечестие.
 
Докато живеем в тези тела никога няма да ни липсват грешни желания. Следователно и никой от нас няма да бъде без изкушения. Но всеки е изкушаван по различен начин според своите собствени особености.
 
Някой ще бъде нападнат емоционално с депресия, богохулство, неверие или отчаяние. Друг ще бъде нападнат с по-груби грехове като сексуални пожелания, гняв или омраза. Но Павел иска ние да живеем по Духа и да се противим на грешната природа. Тези, които се покоряват на грешната природа и продължават да удовлетворяват нейните желания, трябва да знаят, че не принадлежат на Христос. Дори ако се наричат с името „християни“, такива хора мамят себе си.
 
Източник: Faith Alone
Превод: Радостин Марчев             
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg