Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиляди се събраха в Будапеща, за да чуят на живо Ники Круз и Гари Уилкерсън

Main Pic
Публикувана: 08.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1961
Коментари: 0

Въпреки притесненията относно ограниченията за масови събирания, наложени заради заплахата от коронавируса, през уикенда в Унгария се проведе мащабна конференция с участието на Гари Уилкерсън, Ники Круз и Тим Дилена.

Конференцията бе организирана от Алберт Патаки, президент на унгарските петдесятни църкви, Янош Пап, председател на унгарските баптистки църкви, Янош Шеверени, председател на Евангелския алианс на Унгария, Ищван Переши, старши пастир на църква "Агапе" и др.

Събитието се проведе при засилен интерес в BOK (Budapesti Olimpiai Központ), Спортен и конферентен център в столицата Будапеща с участието на хиляди християни от всички евангелски деноминации в Унгария.

Темата на форума е била "Време е да повярваме". Дневните сесии са били посветени на пастирска и лидерска конференция с говорители Гари Уилкерсън и Тим Дилена, а вечерните събрания са били евангелизационни и техен говорител е бил Ники Круз, близък сътрудник на Дейвид Уилкерсън и познат на българските християни от книгата и едноименния филм "Кръстът и героите на ножа". Ники Круз е и автор на  автобиографичната книга "Бягай, малкия, бягай!", известна на българските читатели още от времето на комунизма.

Подобно събитие предстои и у нас, както вече ви информирахме на 6 и 7 юни в НДК. Призоваваме християните в България да се молят за преодоляване на проблема с коронавируса, което да не попречи и да доведе до отмяна на това благословено мероприятие, организирано в продължение на месеци.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg