Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бен Афлек за бащинството и вярата

Main Pic
Публикувана: 09.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1408
Коментари: 0

Бен Афлек и Дженифър Гарнър са разведени от 2018 година и имат три деца. Въпреки развода човек може да ги види заедно на църква с децата им почти всяка неделя. 

Бен Афлек споделя в искрено интервю пред "Ню Йорк Таймс", че "разводът е най-голямата грешка в живота му". Въпреки развода двамата известни родители полагат големи усилия да отглеждат децата си заедно и поддържат близки, приятелски отношения.

Последният филм, в който Афлек изпълнява главната роля, носи заглавие The Way Back ("Пътят назад"). Филмът разказва за млад треньор по баскетбол, който страда от злоупотреба с опиати и има зад гърба си провален брак. Афлек може да се асоциира и с двете. Вярата играе основна роля във филма.

В интервю с пастира на Mosaic Church от Лос Анджелис, Ъруин Макманас, който е един от лекторите в Глобалната лидерска конференция, Афлек споделя, че би се разделил с всичко, свързано с Холивуд, когато се касае за децата му.

Той казва: „Вярата е нещо, което имам, но за мен тя е свързана с борба. Отивам на църква, защото наистина смятам, че християнското проповядване е красиво и живо. И най-трудното за мен е, когато се боря, когато страдам. Когато видя неща, които са болезнени, тогава имам съмнения.“

Пред The ​​Hollywood Reporter, Афлек споделя: „Наистина не искам децата ми да плащат за моите грехове или да се страхуват от мен. Това е едно от тежките последствия, когато си дете на алкохолик. " Бащата на Афлек също е бил алкохолик.
 
Афлек продължава: „Идеята, че Бог - Исус - ни обича и ни прощава, е велика. Той може да прости на всички хора, които познавате и смятате, че са велики. Той прощава и на онези, които осъждате и на които се сърдите. Така че, ако Бог обича всички нас и ни насърчава да се обичаме един друг и да не се съдим един друг, да си прощаваме един друг, аз намирам това за невероятно вълнуващо. Това наистина е Бог, който ни дава пример какви можем да бъдем.“
 
Според Афлек една от най-успокояващите истини, свързани с вярата, когато се е сблъсквал с алкохолизма и развода, е следната: „Ако Бог може да ми прости, вероятно мога да си простя и аз самият”.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg