Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да прогласяваме дързостно Благата вест!

Main Pic
Публикувана: 10.03.2020
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 2190
Коментари: 0
Уважаеми читатели,  на празника "Пурим" ви представяме хвалителката Стефка Петкова от Несебър, с която разговаря журналистката Лъчезара Йосифова.
 
Лъчезара Йосифова: Шалом, Стефи, благодарим за възможността да разговаряме с теб на днешния празник... Тази година той е на 10 и 11 март. Изпълняваш песни на български, иврит, италиански, английски, руски. Когато съм те слушала как пееш, в сърцето ми идва един насърчаващ стих от Библията: „Господ, твоят Бог е сред тебе, Силният, Който ще те спаси. Ще се развесели за тебе с радост, ще се успокои в любовта Си, ще се весели за тебе с песни“ (Софония 3:17). Как започна служението ти?
 
Стефка Петкова: Винаги съм усещала, че имам по-специално служение, свързано с музиката. Преди около 15 години Бог отговори на молитвите ми и разбрах как да Му служа! Благодаря Му, че ме доближи до Него чрез еврейската музика. Чрез нея  много силно и неописуемо чувство на Божия любов влезе в сърцето ми.
 
Лъчезара Йосифова: Защо лично за теб е толкова важен днешният празник, свързан с посланието на царица Естир?
 
 Стефка Петкова: За мен празникът Пурим е важен, защото много обичам Израел и народа му. Нека не забравяме, че всички сме родени  „за време като това“. За Естир Бог е имал един план, за нас има други планове. Важното е да ги разпознаем и изпълним
 
Лъчезара Йосифова: Ти си редовен участник години наред във Фестивала „Израел – Моят Възлюбен“ в Пазарджик, а от две години в Празника Суккот и също в ежемесечните събирания (от началото на 2019 г.) последния петък на месеца отново в Пазарджик. Защо реши да се посветиш на тези празници, с какво най-често насърчаваш участници и публика от различни страни?
 
Стефка Петкова: Откакто започнах да участвам във Фестивала „Израел - Моят Възлюбен“, още повече любовта ми към Божия народ Израел се засили. По този път ме води само Бог и всичко се случва свръхестествено. Радвам се, че общуваме християни и евреи от различни държави. И благославяме според 122 псалм мира на Ерусалим, града на Великия Цар, където Господ Исус Христос е страдал като Божий Агнец, но където отново ще се върне като Лъвът от Юда! 
 
Лъчезара Йосифова: През ноември 2019 г. заедно с група от България, водена от неуморната председателка на Сдружението Екатерина Тодорова, участвахте  в първия Фестивал със същото име в Германия. През февруари 2020 г. ти и нашата сестра оперната певица Димка Димова бяхте поканени в Лондон в Българска евангелска църква. Би ли разказала кратки свидетелства от тези визити?
 
Стефка Петкова: В Германия в град Бремен също се проведе Фестивал за Израел, в който Бог отново се прослави чрез всички участници и чрез нас, хвалителите. Въпреки умората, Бог ми даде сили да се справя. Съвсем неотдавна с Димка Димова, оперна певица и цигуларка от Варна, посетихме Българска евангелска църква в Лондон, където бяхме поканени да пеем за Израел.Там също се проведе малък форум, озаглавен „Моят Израел“. Поканата беше от пастор Димитър Буюклиев. Мога да свидетелствам, че Бог ни избави от бурята, която бушуваше там. Когато излетяхме за България, тя беше преминала. Слава на Бога, че се върнахме живи и здрави и заредени с много емоция.
 
С Димка се запознахме, когато през май 2018 г. летяхме заедно за Израел, за да участваме във Фестивала „Българска душа на Святата земя“. После неслучайно попаднахме в една стая и от там се роди идеята да направим самостоятелен концерт на Рождество Христово, който беше в Несебър. Предстои ни следващ концерт за Възкресение Христово, който отново ще бъде в същия град. Нашите очаквания са отново да въздействаме още по-силно на хората за нашия Господ Исус Христос! 
 
Лъчезара Йосифова: Кои са по-важните ти планове за тази година?
 
Стефка Петкова: За тази година моите планове са заедно с Екатерина Тодорова да провеждаме вечерите за Израел и по други градове в страната. А с Димка Димова оставаме партньорки за Божието дело, като продължим с концертите в България, а защо не и в още други страни...
 
Лъчезара Йосифова: Какво ще пожелаеш на нашите читатели – първо на женската аудитория, защото сред нея има много смели жени като Естир!  Но и на мъжете, наши читатели, защото сред тях има дързостни мъже като Мардохей...
 
Стефка Петкова: Пожелавам на читателите на вашия вестник много здраве и изобилни благословения! Всички имаме таланти да служим на Бога, кой с каквото може. Да бъдем твърди и упорити и да не се уморяваме да служим на Бога. Без труд нищо не се постига. Нека да нямаме страх, а да прогласяваме дързостно Благата вест!
 
 
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg