Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Добри новини от Китай

Main Pic
Публикувана: 11.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 930
Коментари: 0

Пациенти от Китай, които са прекарали най-тежката форма на коронавируса започват да се възстановяват и биват преместени от интензивните отделения в стаи за окончателно излекуване.

В страната, която отбеляза повече от 80 000 случая с положителни проби на коронавирус, днес процесът на заболяваемост тръгва надолу и болните започват да намаляват, а това определено е новина, която трябва да ни вдъхне надежда.

Президентът на Китай за първи път е посетил Ухан, където започна епидемията, и се е срещнал с медицински работници и пациенти, което също е знак, че ситуацията бележи подобряване.

Държавната телевизия в Пекин е показала 59-годишен пациент, който е преместен от интензивно отделение на болницата, след като е успял да победи тежка форма на вируса.

Правителството е обявило, че в сравнение с началото на януари днес китайците могат да се похвалят с най-малък брой заболели от коронавируса, а това им дава основание да смятат, че усилията им дават резултат.

Представителят на Световната здравна организация д-р Мария ван Керхове е заявила следното на пресконференция вчера: "Ако страната с най-много пострадали вследствие на епидемията може да се похвали с намаляване броя на заболелите, тогава това е повече от добра новина. Това означава, че краят се вижда."

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg