Събота, 08.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Даде храна на ония, които Му се боят; Винаги ще помни завета Си." Псалм 111:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато Бог призовава

Main Pic
Публикувана: 16.03.2020
Автор: К.Колдуел
Прочетена: 709
Коментари: 0
В своя живот всеки човек преминава през няколко последователни етапа на  развитие и усъвършенстване. Несъмнено първият от тях е свързан с неговото физическо раждане, последвано от период на постепенно осъзнаване на това, което е призован да върши, за да прослави себе си, или ако е новороден християнин  по всякакъв възможен начин да угоди на Господаря, на когото служи и вярва безрезервно. Всяко човешко същество, родено на тази земя има определена цел, която с помощта на Бога трябва да открие и осъществи.
 
За съжаление, много хора пропускат  своето призвание и заживяват, водени от нуждата за ежедневното оцеляване. Те често забравят, отричат или не отделят достатъчно време в търсене на призванието си.  Други се опитват да го намерят с минимални усилия и прибягват до неправилни източници за съвет и подкрепа - невярващи родители или съвременните културни влияния на света, кoeто  неминуемо ги  отдалечава от него.
 
Някои християни очакват Бог да проговори от небето със силен глас и да им разкрие какво могат да направят за Него, но много често на това сърдечно желание няма явен отговор от Божия страна за дълъг период от време. Какво да направим тогава?
 
Необходимо е да се рискува и предприеме действие, основано на вяра, като направим първата крачка към Бога. Когато вместо да пасуваме, предприемем тази стъпка, животът ни ще се промени и ще стане необикновен. От своя страна действието и първата крачка са успешни тогава, когато активираме нашето  духовно разпознаване.
 
Призванието е скрито съкровище, което имаме по рождение и трябва да открием с нашите духовни сетива, дадени ни от Бога, оценявайки го по достоен начин. То наподобява  лунно затъмнение - природно явление, при което слънцето и луната се изравняват. Ще разберем дали сме достигнали призива, даден от Всевишния, когато нашият дух, душа и тяло се припокриват с Божията главна цел за живота ни. Това изравняване представлява едно дълбоко лично духовно преживяване, различно за всяка отделна личност.
 
Призванието често е свързано с копнеж или жажда, заложени в човешката душа и насочени към достигане на още по- големи духовни дълбочини с цел изживяването на живот, посветен напълно на Бога и Неговата воля. То провокира в човека желание за  пренареждане  или отхвърляне  на някои от  основните идеи и приоритетни цели, особено тези, които са в очевиден разрез с него и привидно го представят като невъзможен за осъществяване. 
 
За нас като християни е от съдбоносна важност да знаем какво Бог е определил да извършим  за Негова слава, преди да го осъществим на дело и получим в резултат на положените усилия обещаната небесна награда от нашия Господар. Нека Всемогъщият ни помогне целенасочено и с постоянство да търсим, открием и изпълним Божия призив. Неговото изпълнение ще даде напълно нов смисъл и удовлетворение в живота ни, за да можем да служим за благословение на околните и на хората, които са най-близо до нас и заемат важно място в него!
       
Превод: Ники Симеонов
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg